Διεθνή

Ανάλυση Gatestone Institute: Το Ιράν είναι ικανότερο για πολύ περισσότερα από όσα επέδειξε…

Ανάλυση Gatestone Institute: Το Ιράν είναι ικανότερο για πολύ περισσότερα από όσα επέδειξε…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η εβδομάδα έντονης και απειλητικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επιτρέπει πολλαπλές αναγνώσεις και, πολύ περισσότερο, αναλύσεις “πίσω από τις γραμμές”.

Σ’ αυτό το πλαίσιο το Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρα γνώμης στα οποία εκτιμώνται τόσο οι προθέσεις και οι ικανότητες του Ιράν, όσο και οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν μετά την “λελογισμένη” απάντηση του Ισραήλ στις επιθέσεις με 300 πυραύλους και drones κατά του εδάφους του από την Τεχεράνη.

Η αρθρογραφία που παρατίθεται επισημαίνει πέραν των άλλων ότι η υποβαθμισμένη ιρανική “οργή” δεν πρέπει να ερμηνεύεται λανθασμένα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, ενώ επισημαίνεται πως είναι λάθος σε κάθε περίπτωση η πολιτική κατευνασμού των μουλάδων του Ιράν.

Το Ιράν είναι πολύ πιο ικανό από όσο επέδειξε

Στο άρθρο αναφέρεται   ότι το Ιράν είναι ικανότερο για πολύ περισσότερα από αυτά που επέδειξε και για αυτό οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για όλα, καθώς η ιστορία μάς υπενθυμίζει ξανά και ξανά ότι η μόνη αποτελεσματική άμυνα απέναντι στις δυνάμεις του σκότους είναι μία  ισχυρή και  αποφασιστική ηγεσία.

Λόγω της ισχυρής αμυντικής τεχνολογίας του Ισραήλ, η πρόσφατη επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους στα αστικά κέντρα του Ισραήλ ήταν ένα δυνητικά θανατηφόρο σόου πυροτεχνημάτων, το οποίο φέρεται να χορογράφησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συντονισμό με το Ιράν και προφανώς όχι με το Ισραήλ, “έτσι ώστε να μην πληγωθεί κανείς και να αποφευχθεί ο πόλεμος με το Ισραήλ”.

Ωστόσο, το Ιράν είναι ικανό και πρόθυμο να συμμετάσχει σε μια πολύ πιο στρατηγική επίδειξη ισχύος στη Μέση Ανατολή.

Λάθος η δυτική πολιτική κατευνασμού έναντι του Ιράν

Το Gatestone Institute δημοσιεύει επίσης άρθρο του συγγραφέα και αρθρογράφου Nils A. Haug με τίτλο Toward a Jihadist Caliphate που αναφέρεται στις προσπάθειες αναβίωσης του χαλιφάτου των τζιχαντιστών, τονίζοντας ότι δεν απειλούνται μόνο οι Εβραίοι, αλλά και οι Χριστιανοί και όλοι οι “άπιστοι” της ατζέντας των ριζοσπαστικών τζιχαντιστών.

Τονίζεται επίσης ότι είναι λάθος η δυτική πολιτική κατευνασμού έναντι του Ιράν. Αν και η νοοτροπία της “στρουθοκαμήλου” απέναντι στους τζιχαντιστές κυριαρχεί μεταξύ των δυτικών υπευθύνων λήψης αποφάσεων, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική:

Η κινητήρια ιδεολογία πίσω από τις δολοφονικές προθέσεις της Χαμάς αποτυπώνεται στο “Ρολόι της Ημέρας της Κρίσεως” που βρίσκεται στην πλατεία Παλαιστίνης, στην Τεχεράνη του Ιράν. Εγκαινιάστηκε από τον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ το 2017, το ρολόι μετρά αντίστροφα τον χρόνο προς την αναμενόμενη καταστροφή του Ισραήλ το 2040, σε δεκαέξι χρόνια από τώρα.

Το μπαράζ πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου 2024, ήταν πιθανώς ένα ακόμη βήμα προς την εκπλήρωση αυτής της καταστροφικής πρόθεσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X