Διεθνή

Αναστασιάδης: Πλήρως ικανοποιημένος μετά την Σύνοδο Κορυφής

Αναστασιάδης: Πλήρως ικανοποιημένος μετά την Σύνοδο Κορυφής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε σχετική ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ΠτΔ Αναστασιάδης διευκρινίζει ότι μετά τη συμφωνία που επετεύχθη, η Κύπρος θα έχει την δυνατότητα να αντλήσει συνολικά ποσό πέραν των 2.7 δισ. ευρώ.

Εκ τούτων, το ποσό των 1.451 δισ. θα αντληθεί από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, ενώ το υπόλοιπο από το Ταμείο Ανάκαμψης, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία και την προώθηση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας. Λεπτομερής ανάλυση, αναφέρει, των κατανομών θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός των Οικονομικών.

Σύνοδος Κορυφής: Τα… γεράκια επικράτησαν! Συμβιβασμός κατώτερος των περιστάσεων με δώρα στους «φειδωλούς»

Καταληκτικά, ο Πρόεδρος αναφέρεται και στην Τουρκία, “εν όψει της παραβατικής συμπεριφοράς της οποίας”, όπως λέει, “και ύστερα από σχετική παρέμβασή μου, συμπεριλήφθηκε πρόνοια με βάση την οποία, η χρηματοδότηση τρίτων χωρών, συγκαταλεγομένης και της Τουρκίας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τίθεται υπό την αίρεση του σεβασμού που επιδεικνύουν στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X