Διεθνή

Anna Wintour: Ψάχνει τον τέλειο βοηθό που θα κάνει πολλές δουλειές ταυτόχρονα

Anna Wintour: Ψάχνει τον τέλειο βοηθό που θα κάνει πολλές δουλειές ταυτόχρονα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι φανς του «The Devil Wears Prada» [Ο διάβολος φοράει Prada] μπορούν επιτέλους να κάνουν αίτηση για τη δουλειά των ονείρων τους, αν και για μερικούς μπορεί να φαντάζει περισσότερο κάτι σαν ζωντανό εφιάλτη.

Η Άννα Γουίντουρ αναζητά τη νέα Andy Sachs, τον χαρακτήρα που υποδύθηκε η Αν Χάθαγουεϊ στην ταινία. Η διάσημη εκδότρια μόδας, που σήμερα είναι παγκόσμια διευθύντρια περιεχομένου στον εκδοτικό όμιλο Condé Nast και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Vogue, θέλει να βρει το νέο της δεξί χέρι και βοηθό. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν η Αν Χάθαγουεϊ και η Μέριλ Στριπ, είναι εμπνευσμένη από ένα βιβλίο που έγραψε μια πρώην βοηθός της Άννα Γουίντουρ για τις απαιτητικές συνθήκες εργασίας της. Και για άλλη μια φορά, η πραγματικότητα αποδεικνύεται πιο παράξενη από τη φαντασία, αφού οποιοσδήποτε πληροί τη σχετική λίστα προϋποθέσεων μπορεί να μπει στο παιχνίδι για να παίξει έναν ρόλο-κλειδί στη ζωή της πανίσχυρης εκδότριας.

Σύμφωνα με την αγγελία εργασίας, το άτομο που χρειάζεται πρέπει να οργανώνει τις συναντήσεις, τις εκδηλώσεις και τις υποχρεώσεις της εκδότριας, καθώς και να επιβλέπει την επικοινωνία με το γραφείο της στη Νέα Υόρκη. Δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά όπως λέει και η ταινία, «ένα εκατομμύριο κορίτσια θα σκότωναν γι’ αυτήν».

Η αγγελία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα και μπορεί οποιοσδήποτε να υποβάλει αίτηση για τη θέση. Ποια προσόντα ακριβώς πρέπει, όμως, να έχει κάποιος για να συνεργαστεί στενά με μια από τους πιο αναγνωρισμένους και επιδραστικούς ανθρώπους στη δημοσιογραφία παγκοσμίως; Όπως εξηγεί η αγγελία, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά οργανωτικό άτομο, ικανό να εκτελεί πολλαπλές εργασίες σε περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς και να διαθέτει δεξιότητες προφορικής επικοινωνίας, διαπροσωπικών σχέσεων και συνεργασίας, καθώς και δεξιότητες διαχείρισης χρόνου (συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα).

Θα πρέπει να επιδεικνύει επίσης «αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμό και σιγουριά, διαθέτοντας ταυτόχρονα ταπεινότητα αλλά και προθυμία για μάθηση». Θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο πανεπιστημίου και εργασιακή εμπειρία ενός έως δύο ετών στον τομέα της σύνταξης, του περιεχομένου ή των ψηφιακών μέσων. Όσο για τον μισθό, σε περίπτωση που τελικά πληροί όλες τις προϋποθέσεις, θα κυμαίνεται από 60.000 έως 80.000 δολάρια ετησίως, ανάλογα με την εμπειρία. «Πρόκειται για τεράστια ευκαιρία για έναν φιλόδοξο, επιχειρηματικά καταρτισμένο επαγγελματία που είναι παθιασμένος με τον πολιτισμό, τη μόδα, τα ψηφιακά μέσα και το περιεχόμενο», αναφέρει η αγγελία.

Ωστόσο, δεδομένων των υψηλών απαιτήσεων της θέσης και των καθηκόντων που συνεπάγεται, πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά τον μισθό στα social media. Αν και μπορεί να δείχνει άκρως λαμπερή, πολλοί πρώην βοηθοί της Άννα Γουίντουρ έχουν μοιραστεί κατά καιρούς ιστορίες σχεδόν τρόμου για την εργασιακή εμπειρία τους μαζί της. Η Λόρεν Βαϊσμπέργκερ, η οποία ήταν δεξί της χέρι μεταξύ 1999 και 2000, έγραψε το 2003 το βιβλίο «The Devil Wears Prada» για την εμπειρία της, βασίζοντας τον χαρακτήρα της Andy Sachs στον εαυτό της.

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, η ιστορία επαναλήφθηκε. Σε μια βιογραφία της Άννα Γουίντουρ που δημοσιεύτηκε το 2022, με τίτλο «Anna», μια βοηθός ισχυρίστηκε ότι η διάσημη εκδότρια κάποτε ανάγκαζε τους υπαλλήλους της να παραμένουν στο γραφείο τους, ακόμη και αν έπρεπε να πάνε στην τουαλέτα, εκτός αν υπήρχε άλλος βοηθός παρών. Αν και οι συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με όσους εργάστηκαν δίπλα της, είναι δύσκολες, ο νέος βοηθός δεν χρειάζεται να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ τιρκουάζ, λάπις λάζουλι και θαλασσί ούτε θα πρέπει να βρει σπάνιο αντίγραφο του έβδομου βιβλίου του Χάρι Πότερ, όπως συμβαίνει στην ταινία.

Εκτός από την επιμέλεια της Vogue, η Άννα Γουίντουρ διοργανώνει επίσης το Met gala, φροντίζοντας προσωπικά τη λίστα των ανθρώπων που θα προσκληθούν σε ένα από τα μεγαλύτερα fashion events της χρονιάς. Βέβαια να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για δωρεάν πρόσκληση, αφού κάθε καλεσμένος καλείται να πληρώσει περίπου 30.000 δολάρια για να επιβεβαιώσει την παρουσία του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X