Διεθνή

Απίστευτο! H Tesla έχασε 10 δισ. δολάρια σε μια εβδομάδα

Απίστευτο! H Tesla έχασε 10 δισ. δολάρια σε μια εβδομάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνεχές είναι το… σφυροκόπημα κατά της μετοχής της Tesla Inc στη Wall Street. Κάπως έτσι ο Ίλον Μασκ έχει χάσει τον ύπνο του.

Μετά από τη νέα υποχώρηση της μετοχής την Δευτέρα η εταιρεία έχει χάσει περίπου 10 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.

Για… όλα φταίει ο Μασκ!

Η πτώση ξεκίνησε όταν η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ξεκίνησε έρευνα για τα tweets του επικεφαλής της Tesla, Ίλον Μασκ που δήλωσε ότι θα βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο έχοντας εξασφαλίσει κεφάλαια από τη Σαουδική Αραβία. Τελικά αποδείχθηκε πως οι δηλώσεις αυτές δεν είχαν καμία βάση.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Μασκ, πάντα μέσω twitter, ξεκίνησε μια επίθεση κατά της SEC, ενώ επιβαρυντικά λειτούργησε και η σύγκριση της εταιρείας με την Lehman Brothers που έκανε ο φημισμένος ακτιβιστής επενδυτής Ντέιβιντ Άινχορν.

«Όπως και με την Lehman, έτσι πιστεύουμε πως οι μέρες κατά τις οποίες η Tesla εξαπατά τον κόσμο τελειώνουν», σημειώνει ο Άινχορν σε επιστολή του προς τους επενδυτές της Greenlight Capital. «Η Lehman Brothers απειλούσε τους μικροεπενδυτές, αρνήθηκε να αντλήσει κεφάλαια και η διοίκησή της έκανε λόγο για έξοδο από το χρηματιστήριο. Μερικούς μήνες μετά, οι μέτοχοι, οι πιστωτές της, οι εργαζόμενοι αλλά και η παγκόσμια οικονομία πλήρωσαν το τίμημα της αλαζονικής συμπεριφοράς της διοίκησης που οδήγησε την εταιρεία σε πτώχευση».

Τιμωρούν την Tesla!

Οι επενδυτές συνεχίζουν να τιμωρούν την Tesla παρά το γεγονός πως το Model 3 γίνεται ένα από τα sedan με τις καλύτερες πωλήσεις στην Αμερική. Η εταιρεία κατάφερε να πιάσει τους στόχους του τρίτου τριμήνου για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οδηγώντας την JP Morgan στο να βελτιώσει τις εκτιμήσεις της για την εταιρεία.

Ίλον Μασκ… άσε το Twitter! Σου κοστίζει… πανάκριβα

Η μετοχή της Tesla συνέχισε την Δευτέρα την πτωτική της πορεία για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση υποχωρώντας έως και κατά 5% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Η χθεσινή υποχώρηση τοποθετεί την μετοχή στα επίπεδα του Μαρτίου του 2017 και ισούται με «κούρεμα» ύψους 10 δισ. δολαρίων από την μετοχοποίησή της μέσα σε μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα οι τράπεζες εξετάζουν την ιδέα νέας δανειοδότησης ύψους 5 δισ. στην εταιρεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X