Διεθνή

Αστυνομικοί βαριά οπλισμένοι στο Μαραθώνιο της Ν. Υόρκης

Αστυνομικοί βαριά οπλισμένοι στο Μαραθώνιο της Ν. Υόρκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής του μαραθωνίου της Ν. Υόρκης. Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μανχάταν ανάγκασε τους Αμερικανούς να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα της Κυριακής (5/11).
«Η ορατή παρουσία θα είναι μεγάλη με πολλούς αξιωματικούς που θα κρατούν μακριά όπλα. Θα δείτε κάποια πράγματα. Υπάρχουν κι άλλα που δεν θα δείτε και μας προστατεύουν», είπε ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης και γεννημένος στο Μανχάταν, Μπιλ ντε Μπλάζιο στην εκπομπή “Morning Joe” του MSNBC.
Πάντως, ο κυβερνήτης της Ν. Υόρκης, Αντριου Μπιλ Κουόμο παραδέχθηκε ότι είναι αδύνατον να ασφαλιστεί ολόκληρη η διαδρομή του μαραθωνίου που διασχίζει συνολικά πέντε δήμους. «Ο υπαινιγμός της ερώτησής σας είναι: Δεν μπορείτε να διατηρήσετε ασφαλή όλη τη διαδρομή. Εχετε δίκιο. Εχετε δίκιο», απάντησε στη δημοσιογράφο του CNN, Αλισιν Καμερότα, η οποία επεσήμανε: «Δεν μπορείτε να βάλετε οδοφράγματα παντού. Σωστά. Κάντε ό,τι μπορείτε περισσότερο». Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα σακιά με άμμο προκειμένου να μην επιτρέπουν σε οχήματα να περνούν ή να παρασύρουν θεατές και δρομείς.
Στο μαραθώνιο της Ν. Υόρκης θα τρέξουν περισσότεροι από 50.000 δρομείς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X