Διεθνή

Αυστρία: Έτοιμος να παραιτηθεί και ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ

Αυστρία: Έτοιμος να παραιτηθεί και ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο οποίος υπηρετεί ως Καγκελάριος της Αυστρίας από τις 11 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί όταν το κόμμα του, το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα, συμφωνήσει για τον επόμενο ηγέτη του.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι και οι δύο θέσεις –αρχηγός της κυβέρνησης και αρχηγός του αυστριακού κόμματος με τις περισσότερες ψήφους– θα πρέπει σύντομα να κατέχονται από το ίδιο πρόσωπο» είπε σε δήλωσή του, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Καγκελάριος δήλωσε, επίσης, ότι θα κάνει την τρέχουσα θέση του «διαθέσιμη, μόλις ληφθούν αποφάσεις εντός του κόμματος».

Σημειώνεται πως ο Σάλενμπεργκ διαδέχθηκε τον Σεμπάστιαν Κουρτς ως Καγκελάριος της Αυστρίας τον Οκτώβριο, κατέχει δηλαδή αυτό το αξίωμα εδώ και 52 ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κουρτς, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική.

«Καθώς λέω “αντίο” στην πολιτική σήμερα, θα ήθελα να δώσω έμφαση, για άλλη μία φορά, στο γεγονός ότι είναι σημαντικό να έχουμε ένα ισχυρό Λαϊκό Κόμμα» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως ο Κουρτς διετέλεσε καγκελάριος της χώρας από το 2017 έως το 2019 και από το 2020 έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, όταν και αναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει σε βάρος του.

Στις 9 Οκτωβρίου είχε ανακοινώσει την απόφασή του να παραιτηθεί από την Καγκελαρία εν μέσω της εντεινόμενης πίεσης για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X