Διεθνή

Ελληνοτουρκικά: Παζάρι με… εκβιασμούς! Τι βάζει στο τραπέζι ο Ερντογάν

Ελληνοτουρκικά: Παζάρι με… εκβιασμούς! Τι βάζει στο τραπέζι ο Ερντογάν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η Αθήνα επιμένει στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας δεν προκαλεί ωστόσο δεν μπορεί και να θεωρήσει κανείς ότι θα υποχωρήσει εάν παραβιαστούν κυριαρχικά της δικαιώματα. Η ελληνική διπλωματία θέλει να καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση δεν θα γίνει με ευθύνη της Ελλάδας και όλα αυτά είναι… σαφή μηνύματα προς τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, ο διάλογος και η… ατζέντα

Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα σε διάλογο ο οποίος μάλιστα για την Αγκυρα έχει ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων επιδιώκοντας να βάλει όλες τις απαιτήσεις της στο τραπέζι. Πέρα από την υφαλοκρηπίδα στόχος της Τουρκίας είναι να θέσει θέμα γκρίζων ζωνών αποστρατικοποίησης των νησιών εναέριου χώρου, αλλά και δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη την οποία θέλει να μετατρέψει σε εθνική με στόχο να έχει δικαίωμα παρέμβασης.

Γερή σφαλιάρα στον Ερντογάν από τους Τούρκους (δημοσκόπηση)

Με τον Ερντογάν να υπογραμμίζει στο μήνυμά του για το μπαϊράμι ότι η Τουρκία δεν υποχωρεί των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο η Αγκυρα σε όλα της τα βήματα συνθέτει ένα αφήγημα σύμφωνα με το οποίο οι κινήσεις της παραπέμπουν σε μια λυση-πακέτο στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το Κυπριακό σε ένα παζάρι όπου οι εκβιασμοί θα διατηρούνται ζωντανοί και θα αξιοποιούνται κατά περίσταση. Αλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που Τούρκοι διπλωμάτες έχουν υπογραμμίσει ότι αν λυθεί το Κυπριακό, Ελλάδα και Τουρκία θα έχουν ξεπεράσει το 80-90% των προβλημάτων τους.

Ορόσημο των απειλών της Τουρκίας χαρακτηρίζονται και οι αμερικανικές εκλογές που θα κρίνουν πολλά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X