Διεθνή

Ερντογάν: «Ανάβει φωτιές»! Ψηφίζεται η συμφωνία με τη Λιβύη!

Ερντογάν: «Ανάβει φωτιές»! Ψηφίζεται η συμφωνία με τη Λιβύη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φάνηκε από την χθεσινή συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μοιάζει διατεθειμένος να κάνει… βήμα πίσω για την συμφωνία της χώρας του με την Λιβύη, για τις θαλάσσιες ζώνες.

Η τελευταία εξέλιξη, λοιπόν, είναι πως η συγκεκριμένη συμφωνία θα τεθεί προς ψήφιση σήμερα κιόλας (!) στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

Ο Ερντογάν… τρέχει, η Λιβύη λέει όχι!

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ότι η Βουλή των αντιπροσώπων στη Λιβύη -που ελέγχεται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατάρχη Χαλιφά Χαφτάρ- απέρριψε τη συμφωνία με την Τουρκία.

ΣΥΡΙΖΑ: «Γιατί Κυριάκο… αφωνία στα ελληνοτουρκικά»;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «al-Arabiya», ο LNA καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ του Ερντογάν και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης στη Λιβύη, κάνοντας λόγο για μία «παράνομη συμφωνία», η οποία «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» και «δεν σέβεται τα έννομα δικαιώματα των υπόλοιπων χωρών της ανατολικής Μεσογείου».

Κάλεσε δε, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει και να ανακόψει τις φιλοδοξίες της Τουρκίας στη Λιβύη.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σαλέχ, έστειλε σχετική επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ζητώντας την καταδίκη της επίμαχης συμφωνίας, την οποία χαρακτήρισε ως «απειλή προς το λιβυκό κράτος, το μέλλον και την ασφάλεια».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X