Διεθνή

Εύα Καϊλή: Αύριο θα δει το παιδί της για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της

Εύα Καϊλή: Αύριο θα δει το παιδί της για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, αναμένεται να είναι η πρώτη επίσκεψη, διάρκειας 3 ωρών, που θα έχει η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή από την κόρη της από τις 9 Δεκεμβρίου που συνελήφθη, σύμφωνα με τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Ο λόγος που η Εύα Καϊλή δεν έχει συναντηθεί με την κόρη της φέρεται να είναι το πρωτόκολλο το οποίο εφαρμόζεται στις φυλακές του Βελγίου στις οποίες κρατείται.

Δηλαδή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ισχύει, για να μπορέσει να δει μια μητέρα το παιδί της, στις φυλακές όπου κρατείται, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πρέπει να παρίστανται τρεις υπάλληλοι, ένας παιδοψυχολόγος, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος του καταστήματος κράτησης.

Επειδή, οι φυλακές στις οποίες κρατείται η Εύα Καϊλή είναι καινούργιες και λειτουργούν μόλις τρεις μήνες και μεσολάβησαν και οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές, δεν υπάρχει επαρκής αριθμός υπαλλήλων. Μόλις πέρασαν οι γιορτές, εγκρίθηκε το αίτημα της ευρωβουλευτού και οι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν πως η συνάντηση με το παιδί της θα γίνει αύριο, Παρασκευή (06/01).

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το παιδί θα συνοδέψει στη φυλακή ο παππούς του και πατέρας της Εύας Καϊλή, θα υπάρχει παρουσία ειδικών ψυχολόγων οι οποίοι θα στηρίξουν τόσο το κοριτσάκι όσο και τη μητέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X