Διεθνή

Forbes 400: Οι πλούσιοι έγιναν… πλουσιότεροι στις ΗΠΑ – Πρώτος ο Τζεφ Μπέζος

Forbes 400: Οι πλούσιοι έγιναν… πλουσιότεροι στις ΗΠΑ – Πρώτος ο Τζεφ Μπέζος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για πολλούς η χρονιά που πέρασαν ήταν… άστα να πάνε. Για άλλους, όμως, ήταν ευκαιρία να βγάλουν περισσότερα χρήματα όπως προκύπτει από τη λίστα του Forbes για τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Ο Τζεφ Μπέζος παραμένει ο πλουσιότερος Αμερικανός, τον ακολουθεί ο Έλον Μασκ.

Τα ονόματα της λίστας Forbes 400, δηλαδή οι 400 πιο πλούσιοι Αμερικάνοι, είχα την περιουσία τους να εκτοξεύεται κατά 40% το 2021 και από τα 3,2 τρισ. δολάρια να φτάνει τα 4,5 τρισ. δολάρια!

Πρώτος στη λίστα του Forbes 400 φιγουράρει ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon, με περιουσία 201 δισεκατομμύρια δολάρια, 22 δισ. περισσότερα από πέρυσι. Ο Μπέζος είναι ο πρώτος που «σπάει» το φράγμα των 200 δισ. δολαρίων

Δεύτερος είναι ο Έλον Μασκ, με 190,5 δισ. δολάρια, έχοντας τριπλασιάσει την περιουσία του και αυτό χάρη στην Tesla.

Έλον Μασκ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (πριν από το χθεσινό… black out σε Facebook, Instagram και Whatsapp) είναι στην τρίτη θέση με 134,5 δισ. δολάρια, χάρη στην άνοδο της μετοχής της Facebook κατά 63% από πέρυσι.

Τεταρτος στη λίστα είναι ο Μπιλ Γκέιτς, στην πρώτη χρονιά, ενώ και 30 χρόνια, που δεν βρίσκεται στην πρώτη δυάδα. Ίσως να φταίει το διαζύγιο με την επί 27 χρόνια σύζυγό του, Μελίντα. Η οποία μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα Forbes 400 και είναι στην 158η θέση με περιουσία 6,3 δισ. δολάρια.

44 είναι οι… new entries, με τον πλουσιότερο πρωτοεμφανιζόμενο να είναι ο 29χρονος επιχειρηματίας του κλάδου κρυπτονομισμάτων Sam Bankman-Fried, με περιουσία 22,5 δισ. δολάρια. Είναι το νεότερο μέλος της λίστας και ο πλουσιότερος αυτοδημιούργητος νεοεισερχόμενος στην ιστορία της Forbes 400.

Δύο ανταγωνιστές -ο Brian Armstrong και ο Fred Ehrsam, οι συνιδρυτές του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase Global- μπήκαν επίσης για πρώτη φορά στην κατάταξη.

Η ελάχιστη περιουσία για να εισέλθει κανείς στη λίστα αυξήθηκε στα 2,9 δισ. δολάρια, ενώ τα προηγούμενα τρία χρόνια το νήμα «κοβόταν» στα 2,1 δισ. δολάρια. Συνολικά 51 δισεκατομμυριούχοι βγήκαν από τη λίστα, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και η Όπρα Γουίνφεϊ.

Δείτε όλη τη λίστα εδώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X