Διεθνή

Φρικτό έγκλημα: Αποκεφάλισε την γειτόνισσά του έπειτα από καβγά για τα λουλούδια – Πήγε με το κεφάλι της στο μπαρ

Φρικτό έγκλημα: Αποκεφάλισε την γειτόνισσά του έπειτα από καβγά για τα λουλούδια – Πήγε με το κεφάλι της στο μπαρ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια 65χρονη γυναίκα φέρεται να αποκεφαλίστηκε έπειτα από καβγά με τον γείτονά της, ο οποίος στη συνέχεια «περιέφερε το κομμένο κεφάλι της και το έδειξε στους φίλους του» σε ένα τοπικό μπαρ.

Η Rosalina Abing Asilo είχε έρθει αντιμέτωπη με τον Mario Furton, 48 ετών, για τα λουλούδια που φυτεύτηκαν στο σπίτι της στην πόλη Bayugan στις Φιλιππίνες στις 2 Ιανουαρίου.

 

Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου όταν η 65χρονη φέρεται να ούρλιαξε στον γείτονά της και να τον αποκάλεσε κλέφτη, αφού εκείνος παραπονέθηκε ότι τα αγκάθια των λουλουδιών της ενοχλούσαν.Έξαλλος ο Mario πήγε να πιει ποτά με τους φίλους του εκείνο το απόγευμα, αποφασίζοντας αργότερα να πάει στο σπίτι της Rosalina κρατώντας ένα δρεπάνι.

Φέρεται ότι επιτέθηκε στην αβοήθητη γυναίκα, η οποία ήταν μόνη της στο σπίτι εκείνη τη στιγμή, αποκεφαλίζοντας την. Λέγεται ότι ο Mario γέλασε και επέστρεψε στο μπαρ για να παρουσιάσει το κομμένο κεφάλι στους φίλους του, προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Ο άνδρας ομολόγησε αμέσως.

«Εδώ είναι το δώρο μου για εσάς»

Ο Shalom Faye Cornelio, αρχηγός του αστυνομικού σταθμού Bayugan, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Ο ύποπτος ήταν στη μέση και έπινε μπύρα με φίλους όταν τους ρώτησε: «Θέλετε ένα δώρο; Θα σας δώσω ένα δώρο, απλώς περιμένετε». Μετά πήγε στο σπίτι του θύματος. Είχε μαζί του ένα δρεπάνι που χρησιμοποιείται ευρέως στις Φιλιππίνες ως γεωργικό εργαλείο – το οποίο χρησιμοποίησε για να της κόψει το κεφάλι».

«Ο ύποπτος επέστρεψε στο μπαρ, 200 μέτρα μακριά από το σπίτι, κουβαλώντας το κεφάλι της γυναίκας και είπε: «Εδώ είναι το δώρο μου για εσάς».

 

Το κίνητρο της δολοφονίας

«Το κίνητρο για την επίθεση ήταν μια μικρή λογομαχία για τα λουλούδια του θύματος», πρόσθεσε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. «Εμπόδιζαν το μονοπάτι του δράστη και τρελάθηκε γιατί ήταν αγκαθωτά». Μιλώντας σε τοπικούς δημοσιογράφους ενώ κρατούνταν, ένας χαμογελαστός Mario είπε ότι «μετανιώθηκε για τις πράξεις του».

«Εκνευρίστηκα γιατί με αποκάλεσε κλέφτη μπροστά στα παιδιά μου όταν προσπαθούσα να της μιλήσω ήρεμα. Λυπάμαι για το θύμα και την οικογένειά της. Το έκανα μόνο επειδή ντρεπόμουν» ανέφερε ο δολοφόνος.

 

Ο σύζυγος της Rosalina, Buenaventura Asilo, 65 ετών, είπε ότι η σύζυγός του ήταν μόνη στο σπίτι, επειδή είχε φύγει για να ψαρέψει στην τοπική λίμνη μέχρι τις 6 το απόγευμα.

«Δεν είχα ιδέα τι είχε συμβεί γιατί σπάνια μιλούσαμε με τον ύποπτο. Η γυναίκα μου και εγώ δεν έχουμε παιδιά, γι’ αυτό ήταν μόνη της κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Έχει τέσσερα παιδιά με τον προηγούμενο σύζυγό της. Μιλώ μαζί τους για να μπορέσουμε να κινηθούμε νομικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X