Διεθνή

Η Αίτνα «βρυχάται»! Έφτασαν στην Ελλάδα οι εκπομπές διοξειδίου του θείου

Η Αίτνα «βρυχάται»! Έφτασαν στην Ελλάδα οι εκπομπές διοξειδίου του θείου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μόνο καπνός βγαίνει, προς το παρόν, από τα «σωθικά» του ηφαιστείου της Αίτνας. Διοξείδιο του θείου, όμως, που φτάνει έως την Ελλάδα, όπως φαίνεται σε εικόνα από δορυφόρο που ανέβασε στο Facebook ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Η Αίτνα «βρυχάται» ξανά και πέρα από τον καπνό, από το ηφαίστειο της Σικελίας εκτοξεύθηκαν, επίσης, θραύσματα από πυρακτωμένα πετρώματα και περιορισμένη ποσότητα λάβας.

Για την ώρα  η λειτουργία του αεροδρομίου της Κατάνια, η οποία βρίσκεται κοντά στην Αίτνα, δεν έχει επηρεασθεί, ενώ το σύννεφο καπνού έχει αγγίξει τα εννέα χιλιόμετρα ύψους.

Η στάχτη κάλυψε μπαλκόνια και δρόμους της γύρω περιοχής, ιδίως στα χωριά Τζάρε, Φονρνάτσο, Ριπόστο και Μασκάλι. Πρόκειται για χωριά τα οποία δεν είχαν ακόμη καταφέρει να καθαρίσουν αποτελεσματικά τους δρόμους τους από την στάχτη των εκρήξεων που σημειώθηκαν τις περασμένες εβδομάδες.

Από την Αίτνα στην Ελλάδα

Ο δορυφόρος Sentinel5p / Copernicus κατέγραψε τις εκπομπές διοξειδίου του θείου που έφτασαν στην Ελλάδα μετά τη σημερινή (21.09.2021) έκρηξη της Αίτνα.

Η φωτογραφία ανέβασε ο Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο Facebook.

«Οι εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της Αίτνας, που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα!

Μετά από 22 ημέρες το ηφαίστειο ξέσπασε σήμερα το πρωί 21 Σεπ και η πορεία των εκπομπών διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της καταγράφηκε από τον δορυφόρο  Sentinel5p / Copernicus», έγραψε ο μετεωρολόγος.

Δείτε την ανάρτησή του

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X