Διεθνή

Η Τσεχία απελαύνει 63 Ρώσους διπλωμάτες

Η Τσεχία απελαύνει 63 Ρώσους διπλωμάτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας έκανε γνωστό ότι Ρωσία και Τσεχία θα απασχολούν ισάριθμο προσωπικό στις πρεσβείες τους.

Την απόφαση της Τσεχίας ότι 63 εργαζόμενοι της ρωσικής πρεσβείας στην Πράγα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα ανακοίνωσε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Γιάκουμπ Κουλγκανέκ, με τη Μόσχα να έχει διαμηνύσει, νωρίτερα, ότι θα απαντήσει στις κινήσεις από μέρους της Τσεχίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας σημείωσε ότι η Τσεχία και η Ρωσία θα απασχολούν ισάριθμο προσωπικό στις πρεσβείες, ενώ τόνισε ότι η χώρα δεν θέλει να «καταστρέψει τις σχέσεις με τη Ρωσία».

Όπως είπε ο ίδιος, πλέον στις πρεσβείες θα απασχολούνται επτά διπλωμάτες και 25 εργαζόμενοι.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, είχε τονίσει ότι η Ρωσία θα απαντήσει στην απόφαση της Πράγας να μειώσει τον αριθμό των Ρώσων διπλωματών, καθώς θεωρεί ότι η Τσεχία επέλεξε τον δρόμο της διακοπής των σχέσεων.

Εν συνεχεία, η ίδια ανακοίνωσε: «Σε απάντηση στις εχθρικές δράσεις της Πράγας, ζήτησαμε να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στην πρεσβεία της Τσεχίας στη Μόσχα».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κληθεί ο Τσέχος πρέσβης.

Την ίδια ώρα, εν μέσω των εξελίξεων αυτών, η Σλοβακία αποφάσισε επίσης την απέλαση τριών Ρώσων διπλωματών, όπως έγινε γνωστό, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να εκφράζει τη δυσαρέσκεια της Μόσχας, προειδοποιώντας παράλληλα για άμεση απάντηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X