Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε την κράτηση Αμερικανού στρατιώτη

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε την κράτηση Αμερικανού στρατιώτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βόρεια Κορέα: Δημόσια επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την κράτηση του Αμερικανού στρατιώτη Τράβις Κινγκ, που είχε μπει στη χώρα στις 18 Ιουλίου και είναι ο πρώτος Αμερικανός που τέθηκε υπό κράτηση εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

Η Πιονγιάνγκ ισχυρίζεται ότι ο 23χρονος, που πέρασε τα σύνορα, «ομολόγησε ότι είχε αποφασίσει να πάει στη ΛΔΚ καθώς έτρεφε άσχημα συναισθήματα ενάντια στην απάνθρωπη κακομεταχείριση και τις φυλετικές διακρίσεις εντός του αμερικανικού στρατού», ανέφερε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Έτρεφε άσχημα συναισθήματα ενάντια στην απάνθρωπη κακομεταχείριση και τις φυλετικές διακρίσεις στον στρατό των ΗΠΑ» και ήθελε να μείνει στον Βορρά ή σε τρίτη χώρα επειδή ήταν «απογοητευμένος από την άνιση αμερικανική κοινωνία»

Ο Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος εντάχθηκε στον στρατό των ΗΠΑ, υπηρετούσε στη Νότια Κορέα, στην 1η Μεραρχία Τεθωρακισμένων. Η ακριβής τοποθεσία, όπου κρατείται ο παρασημοφορημένος στρατιώτης παραμένει άγνωστη.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο με νέα δήλωση του ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα υποτιθέμενα σχόλια του Κινγκ σχετικά τους λόγους που τον έκαναν να περάσει τα σύνορα, αλλά εργάζεται για να τον επιστρέψει σε αμερικανικό έδαφος.

«Το βασικό μας μέλημα είναι να είναι καλά ο στρατιώτης Κινγκ» είχε πει ο αντιστράτηγος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επικαλούμενος την «ιδιαιτέρως ευαίσθητη φύση των διαπραγματεύσεων αυτών» αυτής της «δύσκολης και περίπλοκης κατάστασης».

«Η διέλευση του Κινγκ (…) είναι μια ευκαιρία για την προπαγάνδα του καθεστώτος να κάνει το δικό της – να περιστρέψει την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε να επικρίνει τις ΗΠΑ και να εκφράσει τη βαθιά ριζωμένη εχθρότητα της Πιονγκγιάνγκ προς την Ουάσιγκτον» σχολίασε ο πρώην αναλυτής της CIA, Σου Κιμ.

Ο θείος του Κίνγκ, ο οποίος είναι αφροαμερικανός, σε δήλωσή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, υποστήριξε ότι ο ανιψιός του είχε βιώσει τον ρατσισμό κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας και αφού πέρασε χρόνο σε μια φυλακή της Νότιας Κορέας για παραπτώματα που είχε κάνει, δεν ακουγόταν σαν τον εαυτό του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X