Διεθνή

ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω… 5G στα αεροδρόμια

ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω… 5G στα αεροδρόμια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μερικές καθυστερήσεις αλλά και ακυρώσεις πτήσεων ανακοίνωσε ότι είχε χθες Τετάρτη (20.1.2022) η αεροπορική εταιρία American Airlines, ως συνέπεια της ενεργοποίησης των υπηρεσιών 5G σε αεροδρόμια των ΗΠΑ, ενώ υπήρξαν και άλλες επιπτώσεις στον στόλο των περιφερειακών αεροσκαφών της.

Ο υπεύθυνος επιχειρησιακής λειτουργίας της American Airlines, Ντέιβιντ Σέιμουρ, ενημέρωσε τους εργαζόμενους της εταιρίας ότι αναμένει ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) θα προχωρήσει σύντομα, στην έκδοση επικαιροποιημένων επιχειρησιακών προϋποθέσεων για τα αεροσκάφη Airbus και τους περιφερειακούς στόλους ώστε οι πτήσεις να πραγματοποιούνται κανονικά, χωρίς να υπάρχουν φόβοι δυστυχήματος.

ΗΠΑ

Οι νέες αυτές επιχειρησιακές προϋποθέσεις θα επιτρέψουν στην αεροπορική εταιρία των ΗΠΑ να δραστηριοποιείται κανονικά στα περισσότερα αεροδρόμια. «Έχουμε δει μικρές επιχειρησιακές επιπτώσεις» δήλωσε ο Σέιμουρ.

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρία Korean Air ανακοίνωσε ότι θα επιχειρεί με αεροσκάφη 777 και 747 σε πτήσεις προς αεροδρόμια των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της, μετά τις νέες οδηγίες που έλαβε από την FAA αναφορικά με τις υπηρεσίες 5G σε αμερικανικά αεροδρόμια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X