Διεθνή

Ιταλία: Πρόστιμο στις τουρίστριες που κυκλοφορούν με μπικίνι στις πόλεις

Ιταλία: Πρόστιμο στις τουρίστριες που κυκλοφορούν με μπικίνι στις πόλεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Πάρτε μαζί σας ένα T-shirt προτού φθάσετε σε παραλίες της Ιταλίας γιατί εάν σας πάρουν χαμπάρι οι αρχές να κυκλοφορείτε με μαγιό, το πιθανότερο είναι να σας “κόψουν” τσουχτερό πρόστιμο», αναφέρει σε βίντεο που ανέβασε πρόσφατα στο TikTok η influencer από τη Μελβούρνη, ονόματι Μάρτι.

Η νεαρή Αυστραλή προειδοποιεί τις τουρίστριες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ιταλία, ότι οι ντόπιοι έχουν γενικά μία δυσφορία με όλους όσοι κυκλοφορούν με ελάχιστα ρούχα, δηλαδή φορούν μαγιό, ενώ δεν βρίσκονται στην παραλία.

«Το πρόστιμο είναι βαρύ», υποστηρίζει η Αυστραλή influencer καλώντας τους επισκέπτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στον ενδυματολογικό κώδικα που έχουν υιοθετήσει κάποιες παραθαλάσσιες ιταλικές περιοχές.

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τους Ιταλούς, αλλά δεν θέλουν οι τουρίστες να κυκλοφορούν με το μπικίνι τους στις μικρές πόλεις, που βρίσκονται κοντά σε παραλίες», λέει η Μάρτι απευθυνόμενη στους ακολούθους της στο TikTok. H τοπική αστυνομία «μπορεί εύκολα να σας επιβάλει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, όπως προσθέτει.

Ο δήμαρχος του Σορέντο, Μάσιμο Κόπολα έχει απαγορεύσει από πέρυσι τις βόλτες στους δρόμους με μαγιό, θεωρώντας ότι πρόκειται για κίνηση που «δείχνει» «εντελώς απρεπή συμπεριφορά».

Το Σορέντο δεν είναι όμως το μόνο τουριστικό hotspot που επιβάλλει την απαγόρευση του μπικίνι εκτός παραλίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «New York Post».

Ο δήμαρχος της νότιας ιταλικής πόλης «Πράια α Μάρε» ακολουθεί τα χνάρια του Σορέντο επεκτείνοντας την απαγόρευση ώστε να περιλαμβάνει και όσους περπατούν ξυπόλυτοι στην πόλη.

Τα «φτηνιάρικα» φορέματα βρίσκονται επίσης στο μικροσκόπιο των αρχών του Ραπάλο στη βόρεια Ιταλία. Οι τοπικές αρχές έχουν τοποθετήσει πινακίδες στους δρόμους για να υπενθυμίζουν στις τουρίστριες να ντύνονται ευπρεπώς.

Στην Τροπαία, ένα από τα μαγευτικά θέρετρα της Καλαβρίας, ο δήμαρχος Τζιαβάνι Μάκρι έχει απαγορεύσει από τον Ιούλιο του 2019 στους κατοίκους και τους επισκέπτες να φορούν μαγιό, όταν δεν κυκλοφορούν στις τοπικές παραλίες, όπως και να κάνουν ξυπόλητοι βόλτες στην πόλη.

Πάντως, όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα, δεν είναι μόνο οι Ιταλοί που έχουν θέμα με το «ελαφρύ» ντύσιμο εκτός παραλίας.

Στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, όσοι κυκλοφορούν με ανάρμοστο ντύσιμο σαν να βρίσκονται σε παραλία, κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 271 ευρώ. Στη Μαγιόρκα, όμως, το πρόστιμο αγγίζει τα 549 ευρώ.

Το μπικίνι επιτρέπεται τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στη Μαγιόρκα, μόνο στις παραλίες και τις πισίνες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X