Διεθνή

Κάρλα Μπρούνι: Δήλωση αφοσίωσης στον καταδικασμένο Σαρκοζ

Κάρλα Μπρούνι: Δήλωση αφοσίωσης στον καταδικασμένο Σαρκοζ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Κάρλα Μπρούνι δήλωσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» σε ανάρτησή της στο Instagram σήμερα, αφού ο σύζυγός της και πρώην Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κρίθηκε ένοχος διαφθοράς.

Ο Σαρκοζί σήμερα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με δύο χρόνια αναστολή και τη δυνατότητα κατ’οίκον περιορισμού του με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι για τον τρίτο χρόνο.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ασκήσει έφεση και παραμένει ελεύθερος, χωρίς να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η σύζυγος του πρώην προέδρου, Κάρλα Μπρούνι, κατέφυγε στο Instagram για να εκφράσει την οργή της για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Μια λεζάντα μαζί με μια εικόνα του ζευγαριού αναφέρει:

«Τι παράλογη αυστηρότητα, αγάπη μου @nicolassarkozy… Ο αγώνας συνεχίζεται, η αλήθεια θα αναδυθεί #αδικία.»

Ένοχος για διαφθορά

Ο Νικολά Σαρκοζί κρίθηκε ένοχος για διαφθορά σήμερα σε δικαστήριο στο Παρίσι και καταδικάστηκε για προσπάθεια να επηρεάσει παράνομα έναν δικαστή κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η καταδίκη είναι πιθανό να υπονομεύσει οποιαδήποτε απόπειρα επιστροφής του 66χρονου Σαρκοζί στην πολιτική πρώτης γραμμής, μια φιλοδοξία που έχει αρνηθεί, αλλά η οποία έχει προωθηθεί από πολλούς υποστηρικτές πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2022.

Μόνο ένας άλλος Γάλλος πρόεδρος, ο πολιτικός μέντορας του Σαρκοζί, Ζακ Σιράκ, δικάστηκε μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, αλλά απαλλάχθηκε από την υποχρέωση να παρευρεθεί στη δίκη διαφθοράς του το 2011 λόγω κακής υγείας.

Ο Σιράκ έλαβε διετή ποινή αναστολής για τη δημιουργία πλασματικών θέσεων εργασίας στο Δημαρχείο του Παρισιού για να χρηματοδοτήσει το κόμμα του όταν ήταν δήμαρχος. Ο Σαρκοζί κατηγορήθηκε ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει έναν δικαστή να αποκτήσει ανώτερη δουλειά στο Μονακό σε αντάλλαγμα για την άσκηση πίεσης σε έρευνα σχετικά με τα οικονομικά της εκστρατείας του.

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης ότι «ποτέ δεν διέπραξε την παραμικρή πράξη διαφθοράς». Οι εισαγγελείς ζήτησαν να φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια και να υπηρετήσει τουλάχιστον δύο και ζήτησαν την ίδια τιμωρία για τους συγκατηγορούμενους του-τον δικηγόρο Τιερί Ερτσόγκ και τον δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ.

Γαλλία: Στη φυλακή για διαφθορά o Νικολά Σαρκοζί

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X