Διεθνή

Λευκός Οίκος- «Έχω ένα όνειρο…»: 60 χρόνια μετά, ο Τζο Μπάιντεν δέχτηκε την οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Λευκός Οίκος- «Έχω ένα όνειρο…»: 60 χρόνια μετά, ο Τζο Μπάιντεν δέχτηκε την οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρρις συναντήθηκαν χθες στο Λευκό Οίκο με την οικογένεια του πάστορα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στην 60η επέτειο της ιστορικής αντιρατσιστικής πορείας προς την Ουάσιγκτον, κατά την οποία ο Κινγκ εκφώνησε την πιο γνωστή του ομιλία, που ξεκινούσε με το περίφημο “I have a dream…” («Έχω ένα όνειρο…»).

Σε δηλώσεις στον τύπο κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σήμερα σε ένα σημείο καμπής αναφορικά με την αντιμετώπιση του ρατσισμού, όπως και την εποχή που ο Κινγκ και άλλοι αγωνιστές πάλευαν για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Επίσης, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και καταδίκασε τη δολοφονία τριών Αφροαμερικανών το περασμένο Σάββατο στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα από έναν 21χρονο υπέρμαχο της λευκής υπεροχής, που στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η πορεία προς την Ουάσιγκτον της 28ης Αυγούστου 1963 θεωρείται από τις πιο εμβληματικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και ένα ορόσημο στον αγώνα για φυλετική δικαιοσύνη. Συμμετείχαν πάνω από 200.000 άτομα, με σκοπό να πιέσουν το Κογκρέσο ώστε να επικυρώσει το νόμο των πολιτικών δικαιωμάτων που απαγόρευε τις φυλετικές διακρίσεις και διαχωρισμούς, αλλά και το νόμο για το δικαίωμα ψήφου που ήρε μια σειρά από εμπόδια για τη συμμετοχή των Αφροαμερικανών στην εκλογική διαδικασία.

Πηγή: EFE

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X