Διεθνή

Μηχανές… ασφαλείας! Περισσότερη ασφάλεια για τους μοτοσικλετιστές

Μηχανές… ασφαλείας! Περισσότερη ασφάλεια για τους μοτοσικλετιστές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλοι όσοι οδηγούν μηχανές, ξέρουν από… πρώτο χέρι ότι το φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα μπορεί να αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνο.

Κι αυτό καθώς ένα δίκυκλο γλιστρά πολύ ευκολότερα από ένα τετράτροχο όχημα, προκαλώντας έτσι πτώση του αναβάτη του. Η Continental παρουσίασε τώρα στην έκθεση μοτοσικλέτας EICMA του Μιλάνου ένα πειραματικό σύστημα, που φιλοδοξεί να κάνει ασφαλέστερες τις επιβραδύνσεις με δίτροχα.

Οι μηχανές… του μέλλοντος

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα με αισθητήρες ραντάρ, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις και εμπόδια μπροστά του. Η προειδοποίηση είναι ηχητική, με ειδική φωτεινή ένδειξη που αναβοσβήνει στο κόκπιτ και με δονήσεις του τιμονιού. Αν δεν αντιδράσει ο οδηγός, τότε φρενάρει από μόνο του το σύστημα απαλά τη μοτοσικλέτα. To εξελιγμένο ραντάρ αναγνωρίζει οχήματα, πεζούς και ζώα, αλλά και ακίνητα αντικείμενα πάνω στο οδόστρωμα, όπως για παράδειγμα κάποιο φορτίο, χυμένο στο δρόμο.

Μείωση… ζωής! Ελληνική πρωτιά με 41% λιγότερα θανατηφόρα τροχαία

Η Continental εντάσσει το συγκεκριμένο σύστημα στο πλαίσιο ενός πακέτου υποστήριξης του οδηγού, που ονομάζεται «Advanced Rider Assistance Systems» και εξελίσσεται ειδικά για τις μελλοντικές μοτοσικλέτες. Σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνονται επίσης cruise control για μοτοσικλέτες και σύστημα εξάλειψης της νεκρής γωνίας. Μιλάμε δηλαδή για την προσαρμογή υπερσύγχρονων συστημάτων ασφαλείας των αυτοκινήτων στις ιδιαιτερότητες των δικύκλων και για την τοποθέτησή τους στις μοτοσικλέτες της επόμενης γενιάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X