Διεθνή

Μίνι… Τραμπ ο Μπολσονάρο! Μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ιερουσαλήμ!

Μίνι… Τραμπ ο Μπολσονάρο! Μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ιερουσαλήμ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Βραζιλία αναμένεται να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, μετά από απόφαση του νεοεκλεγέντος προέδρου, Ζαΐχ Μπολσονάρο.

«Συγχαίρω τον φίλο μου, τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, για την πρόθεσή του να μεταφέρει τη βραζιλιάνικη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, ένα βήμα ιστορικό, δίκαιο, που προκαλεί ενθουσιασμό», τόνισε ο Νετανιάχου.

Στα… βήματα του Τραμπ ο Μπολσονάρο

Πρώτη μεταφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ η αμερικανική πρεσβεία, μετά από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ. Η απόφασή του να αναγνωρίσει την πόλη ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ εξόργισε τους Παλαιστίνιους και τον αραβικό κόσμο.

Το παράδειγμα του Τραμπ μιμήθηκαν η Γουατεμάλα και η Παραγουάη. Ωστόσο η πρεσβεία της Παραγουάης μεταφέρθηκε ξανά στο Τελ Αβίβ μετά την εκλογή του Μάριο Άμπντο Μπενίτες, γεγονός που οδήγησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να κλείσει την ισραηλινή πρεσβεία στη χώρα.

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρο, που αποκαλείται από κάποιους «ο βραζιλιάνος Τραμπ», διατρανώνει πως συμφωνεί με τις ΗΠΑ σε διάφορα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και έχει καταφερθεί κατά του Νικολάς Μαδούρο και της Κίνας.

Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ τα… είπαν για το εμπόριο

Ο πρώην λοχαγός του βραζιλιάνικου στρατού, που κέρδισε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την 28η Οκτωβρίου, θα ορκιστεί και θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου.

Και όλος ο κόσμος είναι… σ’ αναμμένα κάρβουνα για τις κινήσεις του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X