Διεθνή

Μυστήριο με την πτήση Λαβρόφ και Σοϊγκού προς την Τουρκία

Μυστήριο με την πτήση Λαβρόφ και Σοϊγκού προς την Τουρκία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ματαίωση της συνάντησης ρωσικής και τουρκικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Λιβύη. Το πιο σημαντικό είναι πως η συνάντηση ματαιώθηκε, ενώ οι Ρώσοι υπουργοί Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκου ήταν εν πτήσει προς την Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο Ρώσοι υπουργοί αναμένονταν σήμερα το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τους Τούρκους ομολόγους τους, ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η επίσκεψη αυτή ακυρώθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

«Μόλις ανακοινώθηκε η ακύρωση της επίσκεψης των υπουργών ένα αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα εθεάθη να αλλάζει ρότα και να επιστρέφει στη Ρωσία. Το αεροσκάφος λίγο μετά προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση της Σεβαστούπολης. Αλλά ποιος επέβαινε στο αεροσκάφος δεν είναι γνωστό», μεταδίδουν ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συνομιλίες αφορούσαν στο μέλλον της Λιβύης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα της βόρειας Αφρικής και την επικράτηση, όπως φαίνεται, της κυβέρνησης του Σαράτζ, έναντι του στρατάρχη Χαφτάρ στην εμφύλια πολεμική σύρραξη.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι υποστηρίζουν τον Χάφταρ ενώ οι Τουρκοι υποστηρίζουν την κυβέρνηση Σάρατζ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X