Διεθνή

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Τσεχία

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Τσεχία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι υπάλληλοι του εργαστηρίου Elisabeth Pharmacon στo Μπρνο της Τσεχίας ανακάλυψαν μια μη καταγεγραμμένη μετάλλαξη του κορονοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (28/03).

Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του προαναφερθέντος εργαστηρίου Ομάρ Σέρα έγραψε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Twitter: «Αυτή είναι μια μετάλλαξη της λεγόμενης πρωτεΐνης Spike. Αυτή είναι μια χαρακτηριστική πρωτεΐνη που εμφανίζεται στην επιφάνεια του ιού SARS-CoV-2».

Σύμφωνα με τον ειδικό, η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού δεν είναι πιο επικίνδυνη από τη βρετανική που έχει εξαπλωθεί στη χώρα.

Επιπλέον, πριν από δύο εβδομάδες, ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπιτς ανακοίνωσε την εμφάνιση των πρώτων ασθενών με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος στην Τσεχία.

Πάντως, στη χώρα λειτουργούν μόνο καταστήματα με είδη τροφίμων και οικιακά είδη, καθώς και φαρμακεία.

Ακόμα, οι κορυφαίες βιομηχανικές επιχειρήσεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, με τους εργαζόμενους να κάνουν τεστ για τη νόσο COVID-19 δύο φορές την εβδομάδα.

Επίσης, η κυκλοφορία των πολιτών μεταξύ των περιοχών της χώρας απαγορεύεται χωρίς βάσιμο λόγο, από τις 21:00 έως τις 05:00.

Με βάση τα επικαιροποιημένα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στην Τσεχία από την έναρξης της πανδημίας έχουν καταγραφεί 1.515.029 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και 25.874 θάνατοι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X