Διεθνή

Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα Τρίτη δύο βλήματα μικρής εμβέλειας,λίγες ώρες μετά την υποβολή προτάσεων για επανέναρξη των συνομιλιών περί αποπυρηνικοποίησης με τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το μήνα και συγκεκριμένα στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Τα δύο βλήματα ξεκίνησαν από το Kaechon, βόρεια της Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, προς τη θάλασσα από την ανατολική ακτή του Βορρά, φτάνοντας τα 205 μίλια, δήλωσε το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας.

Ήταν η όγδοη φορά που η Βόρεια Κορέα έχει δοκιμάσει βαλλιστικούς πυραύλους ή άλλα βλήματα από τον Ιούνιο μετά την συνάντηση Τραμπ -Κιμ Γιονγκ Ουν-και είναι η πρώτη δοκιμή όπλων σε 17 ημέρες.

Να σημειώσουμε, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας  συναντήθηκαν στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Ιούνιο. Αλλά η συνάντησή τους παρήγαγε μόνο μια αόριστα διατυπωμένη στην κοινή τους δήλωση στην οποία ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύτηκε να «εργαστεί για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου» σε αντάλλαγμα για εγγυήσεις ασφάλειας και «νέες» σχέσεις από την Ουάσινγκτον.

Ενώ οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την σημερινή δοκιμασία στον Βορρά. Είπαν ότι αναλύουν τα δεδομένα που απέκτησαν μέσω ραντάρ και άλλου εξοπλισμού συλλογής πληροφοριών για να καθορίσουν ποιο είδος βλήματος εκτοξεύτηκε, αναφέρουν οι New York Times.

Οι άνθρωποι στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Σεούλ παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα ειδήσεων την Τρίτη, παρουσιάζοντας μια εικόνα αρχείου ενός βορειοκορεατικού πυραύλου.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

«Συγγνώμη» της Sinead O’ Connor για «ρατσιστικό» σχόλιό της

Viral το βίντεο με τον «πιτσιρικά» που έκανε τσιγάρο στις κερκίδες γηπέδου στην Τουρκία

ΑΕΚ: Αποχωρεί από τη Nova αν πάρει τη Forthnet ο Μαρινάκης

ΝΔ για τη συνέντευξη Τσίπρα: Λέει ακόμη μεγαλύτερα ψέματα ως αντιπολίτευση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X