Διεθνή

Ο κυκλώνας-βόμβα των ΗΠΑ μεταφέρεται στη Βρετανία

Ο κυκλώνας-βόμβα των ΗΠΑ μεταφέρεται στη Βρετανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο φονικός κυκλώνας-βόμβα που έπληξε τις ΗΠΑ φαίνεται πως θα επηρεάσει και τον καιρό στο Ηνωμένο Βασίλειο ο οποίος θα είναι υγρός και θυελλώδης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», επικαλούμενη την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, Met Office.

Την Τετάρτη, η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/12) και για 15 ώρες για μεγάλο μέρος της Σκωτίας, συμπεριλαμβανομένου του Εδιμβούργου, της Γλασκώβης και του Στίρλινγκ. Το Met Office δήλωσε ότι η έντονη βροχόπτωση μπορεί να προκαλέσει κάποιες πλημμύρες και διαταραχές στα ταξίδια.

Ο Simon Partridge, μετεωρολόγος, δήλωσε ότι ο υγρός και θυελλώδης καιρός προκαλείται από τον κυκλώνα-βόμβα στις ΗΠΑ.

«Ο καιρός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει άστατος με περαιτέρω περιόδους έντονης υγρασίας και θυελλωδών ανέμων λόγω της ενίσχυσης του «jet stream» στις ΗΠΑ , δηλαδή ρευμάτων αέρα που μοιάζουν με «ποτάμια» και κινούνται ταχύτατα με ταχύτητα από 129 έως 225 χμ. την ώρα, αλλά μπορούν να φτάσουν και πάνω από 275 χμ/ώρα.

Έσπευσε ωστόσο να καθησυχάσει πως οι επιπτώσεις στη Βρετανία από την χιονοκαταιγίδα στις ΗΠΑ, δεν θα είναι τόσο καταστροφικές καθώς θα έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X