Διεθνή

Ουκρανία: Ασφαλείς στην Μολδαβία οι Έλληνες που έφυγαν από τη Μαριούπολη

Ουκρανία: Ασφαλείς στην Μολδαβία οι Έλληνες που έφυγαν από τη Μαριούπολη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε η οδύσσεια 82 Ελλήνων, ομογενών και δημοσιογράφων, που έφυγαν πριν από τρεις μέρες από τη Μαριούπολη και το απόγευμα της Παρασκευής (04.03.2022) έφτασαν στη Μολδαβία.

Την είδηση μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Σταύρος Ιωαννίδης μέσω Twitter, γράφοντας: «Μολδαβία» και συνοδεύοντας τη λέξη με μια φωτογραφία και με το σήμα της νίκης.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με δικό του tweet. «Η αυτοκινητοπομπή υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας όπου τους περίμενε κλιμάκιο της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι. Η επιχείρηση #Νόστος3 ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην αίσια έκβαση».

Η αυτοκινητοπομπή, υπό τον συντονισμό του πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, αποτελείτο αρχικά από 21 αυτοκίνητα και 82 άτομα, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα αυτοκίνητα.

Στην Μολδαβική πλευρά των συνόρων βρίσκεται κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου, υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της κυβέρνησης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους συνείσφεραν στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης τόσο επί του εδάφους, όσο και στην Αθήνα, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Επισημαίνεται ότι, μέχρι νεωτέρας, οι Γενικοί Πρόξενοι στην Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης και στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης παραμένουν στα πόστα τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X