Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο την ώρα των δηλώσεων Γκουτέρες – Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο την ώρα των δηλώσεων Γκουτέρες – Ζελένσκι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πυκνός καπνός, εκρήξεις και σειρήνες στο Κίεβο το απόγευμα της Πέμπτης (28.04.2022) και μάλιστα την ώρα που έδιναν κοινή συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Telegram δύο επιθέσεις σε μια από τις συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι δημοσιογράφοι του AFP βρέθηκαν σε μια πληγείσα περιοχή και ανέφεραν εκτεταμένες ζημιές σε κτίριο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ στο σημείο είχαν αναπτυχθεί σωστικά συνεργεία και αστυνομικοί.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεκσέι Ρεζνίκοφ επισήμανε το γεγονός πως η Ρωσία εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση στο Κίεβο ενώ βρίσκεται εκεί για επίσημη επίσκεψη ο Γ.Γ. του ΟΗΕ. «Ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ επισκέπτεται το Κίεβο, ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – η Ρωσία – εξαπολύει πυραυλικά πλήγματα στην πόλη. Πρόκειται για επίθεση στην ασφάλεια του Γενικού Γραμματέα και στην παγκόσμια ασφάλεια!», έγραψε.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το Κίεβο με πυραύλους Κρουζ. «Με αυτή την αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας η Ρωσία επιδεικνύει για άλλη μια φορά τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο», έγραψε.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου χάλυβα στη Μαριούπολη, όπου έχουν βρει καταφύγιο στρατιώτες και άμαχοι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X