Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανία: Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει ο τρίτος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ. Την απόφαση των δύο πλευρών επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνομιλία που είχε με τον Όλαφ Σολτς.

Τι είπαν Πούτιν και Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο η καγκελαρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνομιλία διήρκεσε μία ώρα και οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις διαφορετικές απόψεις τους, με τον Όλαφ Σολτς να εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία. «Εδώ και μέρες υπάρχουν άσχημες εικόνες και πληροφορίες από την Ουκρανία», επισήμανε ο καγκελάριος και κάλεσε τη ρωσική ηγεσία «να σταματήσει αμέσως όλες τις μάχες και να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις επίμαχες περιοχές».

Ο πρόεδρος Πούτιν, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της καγκελαρίας, ενημέρωσε τον κ. Σολτς ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν προγραμματίσει τρίτο γύρο συνομιλιών για το Σαββατοκύριακο. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω συνομιλίες στο εγγύς μέλλον.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X