Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία – Βρετανία: Σε συνεργάτη του Αμπράμοβιτς ανήκει το ρωσικό αεροπλάνο που κατασχέθηκε

Πόλεμος στην Ουκρανία – Βρετανία: Σε συνεργάτη του Αμπράμοβιτς ανήκει το ρωσικό αεροπλάνο που κατασχέθηκε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε Ρώσο δισεκατομμυριούχο, φίλο του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ανήκει το ρωσικό αεροπλάνο που κατάσχεσε η Βρετανία όπως σαν είχε ενημερώσει ο eretikos.gr, στο πλαίσιο των αυστηρών κυρώσεών της για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα μέτρα για την ενίσχυση της δράσης εναντίον ρωσικών αεροπλάνων καθιστούν ποινικό αδίκημα οποιαδήποτε πτήση ή προσγείωση ρωσικού αεροσκάφους στη Βρετανία, και αποτελεί μια σειρά μέτρων ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει οποιοδήποτε αεροσκάφος ανήκει, επιχειρεί ή είναι ναυλωμένο από οποιονδήποτε συνδέεται με τη Ρωσία ή από καθορισμένα άτομα ή οντότητες και θα περιλάβει την εξουσία να τίθεται υπό κράτηση οποιοδήποτε αεροσκάφος ανήκει σε πρόσωπα που συνδέονται με τη Ρωσία.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε πως ένα αεροσκάφος έχει ήδη κατασχεθεί στο αεροδρόμιο του Φάρνμπορο στη νότια Αγγλία ενώ διεξάγονται περαιτέρω έρευνες.

«Συνεργάτης του Αμπράμοβιτς»

Βρετανική κυβερνητική πηγή διευκρίνισε πως το ιδιωτικό τζετ συνδέεται με τον Γιουτζίν Σβίντλερ, έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματικό συνεργάτη του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

«Ξέρουμε πως το αεροπλάνο δεν ανήκει σε κάποια ρωσική εταιρεία, πρόκειται μάλλον για ένα αεροσκάφος νηολογημένο στο Λουξεμβούργο. Πραγματοποιούμε περαιτέρω ελέγχους πριν το απελευθερώσουμε», δήλωσε ο Σαπς στο ραδιοσταθμό LBC.

Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε πως εργάζεται με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να αποσαφηνίσει λεπτομέρειες για το αεροσκάφος, το οποίο είναι καταγεγραμμένο στην Global Jet Luxembourg.

«Η απαγόρευση αεροπλάνων με σημαία Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το γεγονός ότι καθίσταται ποινικό αδίκημα η πτήση τους στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου θα προκαλέσει περισσότερο οικονομικό πόνο στη Ρωσία και σ’ αυτούς που βρίσκονται κοντά στο Κρεμλίνο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Το Φόρεϊν Όφις ανακοίνωσε πως θα ανακοινώσει σήμερα νέα νομοθεσία για την εφαρμογή των μέτρων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X