Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ -Απίστευτη σφαγή: Συγκλονίζουν τα στοιχεία της UNICEF για τη Γάζα- 2.360 παιδιά νεκρά σε 18 ημέρες

Πόλεμος στο Ισραήλ -Απίστευτη σφαγή: Συγκλονίζουν τα στοιχεία της UNICEF για τη Γάζα- 2.360 παιδιά νεκρά σε 18 ημέρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι ανηλεείς ισραηλινές επιδρομές, ισοπεδώνουν τις εναπομείνασες περιοχές της Γάζας, θάβοντας στα συντρίμμια χιλιάδες ανθρώπους.

Τα στοιχεία της UNICEF καταδεικνύουν με τον δικό τους τρόπο τη φρίκη του πολέμου. Στη Λωρίδα της Γάζας, από την ημέρα που άρχισαν οι εχθροπραξίες της Χαμάς με το Ισραήλ, πριν από 18 ημέρες, σχεδόν 2.500 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους!

Όπως ανακοίνωσε πάνω από 2.360 παιδιά σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος βομβαρδίζεται ακατάπαυστα από τον ισραηλινό στρατό. Παράλληλα περισσότερα από 30 παιδιά από το Ισραήλ φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά πρόσθεσε πως άλλα 5.364 παιδιά τραυματίστηκαν, επικαλούμενη πληροφορίες της, χωρίς να κατονομάσει πηγές. Η UNICEF έκανε λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού.

Διαβάστε ακόμη: Τάγμα Caracal: Η μονάδα του ισραηλινού στρατού με γυναίκες στην πρώτη γραμμή της μάχης

«Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κηλίδα που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση. Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλά απίστευτος», ανέφερε η Αντέλ Χοντρ, επικεφαλής της διεύθυνσης της UNICEF που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

UNICEF: «Ο χρόνος τελειώνει»

Τα παιδιά και οι οικογένειες στη Γάζα έχουν αποκοπεί από νερό, τρόφιμα, φάρμακα και άλλα απαραίτητα, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς πρόσβασης στα νοσοκομεία, μετά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών. Η UNICEF κάλεσε τα μέρη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια. Κάλεσε επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατούν η Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις, δεκάδες από τους οποίους είναι παιδιά.

«Ο χρόνος τελειώνει. Τα παιδιά πεθαίνουν με ανησυχητικό ρυθμό και στερούνται τα βασικά τους δικαιώματα. Ακόμα και οι πόλεμοι έχουν κανόνες. Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται –ιδιαίτερα τα παιδιά– και πρέπει να καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να τους γλιτώσουν σε όλες τις περιστάσεις» σημειώνει ο οργανισμός.

Το Ισραήλ εξακολουθεί να επιτρέπει «με το σταγονόμετρο» την παροχή βοήθειας. Μόλις οκτώ φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν το βράδυ της Τρίτης στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Πέντε φορτηγά μετέφεραν νερό, δύο είχαν τρόφιμα και ένα φάρμακα για τον πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αυτή ήταν μόλις η τέταρτη οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια που έφθασε στην Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X