Διεθνή

Πως το “Despacito”  μεταμόρφωσε την κακόφημη La Perla

Πως το “Despacito”  μεταμόρφωσε την κακόφημη La Perla
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρκεί ένα τραγούδι, ένα βίντεο, μία κινηματογραφική ταινία για να μεταμορφωθεί μία ολόκληρη περιοχή.

Τη δική της μεταμόρφωση ζει και γεύεται τώρα η περιοχή La Perla του Πουέρτο Ρίκο.

Ηταν αρκετό  το βίντεο κλιπ για το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού «Despacito», από σταχτοπούτα να τη μετατρέψει σε πριγκίπισσα και να γίνει πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες.

Το La Perla είναι μία κακόφημη, φτωχική, ισπανική συνοικία που βρίσκεται σε μία απότομη πλαγιά ανάμεσα στο Old San Juan και τη θάλασσα..

Εκτός από κακόφημη ήταν και επικίνδυνη, κάτι που έπαψε να είναι μόλις συνέρευσαν οι ορδές των τουριστών, που θέλησαν να γνωρίσουν τον τόπο, όπου γυρίστηκε το βίντεο.

Βλέπετε το βίντεο βρίσκεται μία ανάσα πριν γίνει το πιο δημοφιλές στην ιστορία του YouTube (2,9 δισεκατομμύρια επισκέψεις από τον Ιανουάριο, πλησιάζοντας το ρεκόρ των 2,98 δισεκατομμυρίων που κατέχει το “See You Again” του Wiz Khalifa).

Ενώ κάποτε η La Perla ήταν ένα μέρος στο οποίο φοβόντουσαν να βρεθούν ακόμα και οι πιο θαρραλέοι ταξιδιώτες, τώρα τουρίστες από όλον τον κόσμο συρρέουν στα στενά δρομάκια με τα χαρακτηριστικά χρωματιστά σπίτια.

Οι περισσότεροι ψάχνουν για το «Despacito»… Ψάχνουν για τα βράχια που βλέπουν στη θάλασσα, όταν η κάμερα δείχνει τον Fonsi να τραγουδάει, ψάχνουν το θαλάσσιο τείχος, όπου περπατά η πρώην Miss Universe, Zuleyka Rivera, ψάχνουν τη μικρή πλατεία όπου οι άντρες παίζουν ντόμινο…

Ο Fonsi, μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη του για την τεράστια επιτυχία που έχει κάνει το ισπανόφωνο τραγούδι του, υποστήριξε: «Η γλώσσα δεν έχει σημασία» και συμπλήρωσε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι η “γεύση” που δίνεις, ο ρυθμός, η μουσική».

Τα βράχια της La Perla

 

Η πολύχρωμη La Perla

Σκηνή από το βίντεο κλιπ

Η θάλασσα της La Perla

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X