Διεθνή

Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία: Η Δύση ετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μας – Η ομιλία του Ρώσου προέδρου στη στρατιωτική παρέλαση

Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία: Η Δύση ετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μας – Η ομιλία του Ρώσου προέδρου στη στρατιωτική παρέλαση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ομιλία του κατά την Ημέρα της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφερόμενος προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είπε πως «πολεμάτε για την ασφάλεια της Ρωσίας. Καθήκον μας είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη αυτών που νίκησαν τον ναζισμό».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Ουκρανία, τόνισε ότι «η Δύση προετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μας. Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας. Η Δύση δεν ήθελε να ακούσει τη Ρωσία, είχαν άλλα σχέδια».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν ένα αναγκαίο και έγκαιρο μέτρο, ήταν η μοναδική σωστή απόφαση που μπορούσαμε να λάβουμε».

Στο διάγγελμά του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απειλή που συνιστούν για τη Ρωσία οι ΗΠΑ και οι «δορυφόροι» τους, επανέλαβε την υποδαύλιση της ρωσοφοβίας και επέμεινε στην πίστη στις προγονικές αξίες των Ρώσων. «Είμαστε περήφανοι για τη μεγάλη συμβολή στη νίκη και τιμούμε όλους όσοι συνέτριψαν το φασισμό».

«Σήμερα η πολιτοφυλακή του Ντονμπάς μάχεται για το μέλλον της για να μην ξεχάσει κανείς τα διδάγματα του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Υποκλινόμαστε στη μνήμη των μαρτύρων».

«Η φρίκη» του παγκόσμιου πολέμου δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ» τόνισε μεταξύ άλλων. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε τον «θρίαμβο» της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας και έκανε λόγο για ένα «πρωτοφανές κατόρθωμα ηρωισμού». Ο Πούτιν αναφέρθηκε στις απώλειες που σημειώθηκαν στις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας «μια τραγωδία για όλους μας» αλλά «μια αναντικατάστατη απώλεια για τις οικογένειές τους».

Ευχήθηκε επίσης ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες στρατιώτες και αξιωματικούς και είπε ότι υπέγραψε σήμερα εκτελεστικό διάταγμα προκειμένου να παράσχει «κρίσιμη υποστήριξη» στα «παιδιά των πεσόντων συντρόφων».

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία τιμά ως αξιότιμους συντρόφους τα μέλη των συμμαχικών στρατών, ανάμεσά τους Άγγλοι, Γάλλοι και Αμερικανών που πολέμησαν στο πλευρό της Σοβιετικής Ένωσης στο Β παγκόσμιο πόλεμο.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και στους «πολιτοφύλακες του Ντονμπάς», λέγοντας ότι πολεμούν στη γη τους για να υπερασπιστούν τη Ρωσία.

Τέλος επιτέθηκε στις χώρες του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Ρωσία προσπάθησε «μάταια» να συμβιβαστεί σε θέματα ασφάλειας. «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν… αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είχαν αρκετά διαφορετικά σχέδια». Κατηγόρησε τη Δύση ότι «προετοιμάζει ανοιχτά άλλη μια τιμωρητική επιχείρηση» στην περιοχή του Ντονμπάς και έκανε λόγο για μια «απαράδεκτη απειλή για εμάς ακριβώς στα σύνορά μας».

«Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν ένα απαραίτητο και χρονικά κατάλληλο μέτρο, η μοναδική σωστή απόφαση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X