Διεθνή

Πρόεδρος Σερβίας: Το Βατικανό δεν θα αναγνωρίσει το Κόσοβο

Πρόεδρος Σερβίας: Το Βατικανό δεν θα αναγνωρίσει το Κόσοβο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ακολούθησε στα βήματα των προκατόχων του Τόμισλαβ Νίκολιτς και Μπόρις Τάντιτς, δηλώνοντας στο Βατικανό ότι θα ήθελε ο Πάπας Φραντσέσκο να επισκεφθεί τη Σερβία, αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί τη συγκατάθεση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αν και ο Πάπας επανέλαβε τη σταθερή στάση του Βατικανού να μην αναγνωρίσει το Κοσσυφοπεδίου, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι ο πάπας είχε επίσης την επιθυμία μιας «συμβιβαστικής λύσης».

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε στο Βατικανό με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραντσέσκο, στον οποίο εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τη Σερβία για την αρχή της θέσης της Αγίας Έδρας για το Κοσσυφοπέδιο, καθώς και για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας.

Ο Πρόεδρος δήλωσε στο Βατικανό ότι θα ήθελε τον παπά να επισκεφθεί τη Σερβία, αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί τη συγκατάθεση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Αυτό είναι πάντα ένα ερώτημα για την εκκλησία μας», δήλωσε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον Πάπα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση μεταβίβασε χαιρετισμούς από τον πατριάρχη Ειρηναίο στον Πάπα και ότι άκουσε επανειλημμένα από τον Πάπα Φραντσέσκο ότι εκτιμά σε μεγάλο βαθμό τον πατριάρχη της Σερβίας.

Ο Βούτσιτς έκρινε ότι το Βατικανό ακολουθούσε μια σοβαρή πολιτική και θα διατηρούσε τη θέση του σχετικά με την προηγούμενη απόφαση να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

«Το Βατικανό θέλει συνομιλίες και ειρηνική λύση μεταξύ Σέρβων και Αλβανών», δήλωσε ο πρόεδρος, σύμφωνα με την srbin.info

https://www.instagram.com/p/B2Ts4iaoRwI/

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Σύβοτα: Ιστιοφόρο πήρε φωτιά και μετά βυθίστηκε

Ο πατέρας του Σολωμού για τον 16χρονο στα Κατεχόμενα που κατέβασε την τουρκική σημαία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X