Διεθνή

Ρωσικά αντίποινα: Η Μόσχα θα απελάσει Βρετανούς διπλωμάτες

Ρωσικά αντίποινα: Η Μόσχα θα απελάσει Βρετανούς διπλωμάτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα, θα προχωρήσει στην απέλαση Βρετανών διπλωματών, αντιδρώντας στην απόφαση του Λονδίνου να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του Reuters αν η Ρωσία προτίθεται να απαντήσει στις απελάσεις που ανακοίνωσαν οι Βρετανοί, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας δήλωσε:

«Θα το κάνουμε. Φυσικά».

Αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα της Μόσχας.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών παραμένουν σε τεντωμένο σκοινί με αφορμή τη δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στη Βρετανία, στις αρχές Μαρτίου.

Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν με το οποίο καταδικάζουν τη χημική επίθεση κατά του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στην Αγγλία και επιρρίπτουν στη Μόσχα την ευθύνη για την ενέργεια.

«Εμείς οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζουμε αποτροπιασμό για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά του Σεργκέι και της Γιούλια Σκριπάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 4 Μαρτίου 2018», αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

«Η Γαλλία συμμερίζεται τη διαπίστωση του Ηνωμένου Βασιλείου» πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του Σ. Σκριπάλ, Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στην Αγγλία, επαναλαμβάνοντας την αλληλεγγύη προς τον σύμμαχό της αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Εμανουέλ Μακρόν.

«Από την αρχή της εβδομάδας, το Ηνωμένο Βασίλειο ενημερώνει τη Γαλλία για τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τους Βρετανούς ερευνητές και για τα στοιχεία για την ευθύνη της Ρωσίας στην επίθεση», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Μακρόν και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X