Διεθνή

Ρούχα Zara: «Εγώ έφτιαξα αυτό που κρατάς και δεν έχω πληρωθεί» (pics)

Ρούχα Zara: «Εγώ έφτιαξα αυτό που κρατάς και δεν έχω πληρωθεί» (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία διαφορετική μορφή διαμαρτυρίας επέλεξαν εργαζόμενοι σε βιομηχανία ένδυσης στην Τουρκία που προμηθεύει με ρούχα το Zara και άλλες εταιρίες. 

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν μερικές ασυνήθιστες ετικέτες στα ρούχα που κέντρισαν αμέσως το ενδιαφέρον πελατών αλλά και εργαζομένων.

Το μυστικό μήνυμα βρέθηκε κρυμμένο στις ετικέτες των ρούχων κι άφησε τους πάντες έκπληκτους…

Πελάτες από το πολύ διάσημο κατάστημα «Zara» βρήκαν «ματωμένα» σημειώματα στα ρούχα τους από εργαζόμενους που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πληρωθεί για την κατασκευή των εμπορευμάτων.

Τοποθέτησαν σημειώματα στα ρούχα της γνωστής αλυσίδας και ζητούν από τους καταναλωτές να τους βοηθήσουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, να πιέσουν τους υπεύθυνους του Zara να πληρώσουν τους μισθούς που τους οφείλουν.

Επίσης, οι εργάτες ζητούσαν από τους αγοραστές να υποστηρίξουν την εκστρατεία τους για καλύτερες εργασιακές συνθήκες .

Σύμφωνα με την Independent, τα μηνύματα εντόπισαν πελάτες του καταστήματος στις τσέπες ρούχων που είχαν αγοράσει.


Σε αυτά περιέγραφαν το πως έχουν μείνει απλήρωτοι από την βιοτεχνία Bravo Tekstil  η οποία έκλεισε χωρίς καμία προειδοποίηση. Τα σημειώματα αναφέρουν ότι έκλεισε ξαφνικά το εργοστάσιο αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους από μισθούς αρκετών μηνών. Η Bravo κατασκεύαζε ρούχα για το Zara, το Mango καθώς επίσης και το Next αλλά και μικρότερες αλυσίδες ρουχισμού.

Με πωλήσεις που αγγίζουν τις 53,4 εκατομμύρια λίρες και πάνω από 2.200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, το Zara είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά σήματα μόδας στον κόσμο.

Από την εταιρεία δεν έχει δοθεί ακόμη καμία επίσημη απάντηση.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X