Διεθνή

Σεισμός στην Τουρκία: Νέα διάσωση 15χρονου από την ελληνική αποστολή

Σεισμός στην Τουρκία: Νέα διάσωση 15χρονου από την ελληνική αποστολή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός στην Τουρκία: Πριν από λίγο ζωντανό η ελληνική αποστολή στην Τουρκία ανέσυρε ένα ακόμη άτομο από τα συντρίμμια ενός κτηρίου με τον συνολικό αριθμό των διασωθέντων από τους Έλληνες να φτάνουν τους τέσσερις. Τα μέγιστα καταβάλλει και η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης, στην επαρχία Χατάι της Αντιόχειας

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις ένας 15χρονος. Ταυτόχρονα, τα μέλη της πρώτης ελληνικής αποστολής που επιχειρούν σε διαφορετικά σημεία συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις προσπάθειες τους κόντρα στον χρόνο και την παγωνιά.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να στείλει ακόμα ένα κλιμάκιο για βοήθεια στην δοκιμαζόμενη, από τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού Τουρκία, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα καθώς πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μια γυναίκα, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.

Ο αριθμός των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία συνεχώς αυξάνεται, έχοντας ξεπεράσει τις 7.000, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υπερδιπλάσιο αριθμό, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματίες και άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X