Διεθνή

Tρόμος στο Μεξικό: Δεκάδες νεκροί, εγκλωβισμένοι σε κτίρια, μεγάλες καταστροφές από τα 7,1R

Tρόμος στο Μεξικό: Δεκάδες νεκροί, εγκλωβισμένοι σε κτίρια, μεγάλες καταστροφές από τα 7,1R
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ισχυρού σεισμού στο κεντρικό Μεξικό και 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει

Ο βαρύτερος απολογισμός καταγράφεται στην Πολιτεία Μορέλος, νότια της Πόλης του Μεξικού, η οποία θρηνεί 42 νεκρούς. Στην πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα δήλωσε πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις. Ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι τουλάχιστον 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει στην μεξικανική πρωτεύουσα.

Στην Πολιτεία του Μεξικού οι νεκροί είναι τουλάχιστον οκτώ, ανέφερε ο κυβερνήτης Αλφρέδο δελ Μάσο. Έξι θάνατοι έχουν αναφερθεί από την Πολιτική Προστασία στην Πολιτεία Πουέμπλα, λίγο νοτιότερα. Λίγο νωρίτερα ο κυβερνήτης της Μορέλος δήλωσε ότι τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην δική του Πολιτεία, ενώ έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής δύο θάνατοι στην Πουέμπλα και 5 στο Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην Πουέμπλα, κοντά στην πρωτεύουσα, ενώ η δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 51 χιλιομέτρων. Ο σεισμός προκάλεσε σκηνές πανικού στην πρωτεύουσα, μια μεγαλούπολη 20 εκατομμυρίων.

Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια.

 

Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα σφοδρή σεισμική δόνηση 8,1 βαθμών συγκλόνισε την χώρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 98 ανθρώπων.

φωτό bbc, cnbc, reuters

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X