Διεθνή

Το θρίλερ με τις κόρες του σεΐχη του Ντουμπάι

Το θρίλερ με τις κόρες του σεΐχη του Ντουμπάι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στη βρετανική αστυνομία, με την οποία ζητούσε να ανοίξει και πάλι η έρευνα για την απαγωγή της μεγαλύτερης αδελφής της σε δρόμο του Κέμπριτζ το 2000, έχει απευθύνει η πριγκίπισσα Λατίφα, μια από τις κόρες του ηγέτη του Ντουμπάι, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Σε ιδιόχειρη επιστολή, στην οποία είχε πρόσβαση το BBC και η οποία φέρει ημερομηνία 2018, η Λατίφα ζήτησε από την αστυνομία του Κέμπριτζσιρ να επικεντρωθεί στην υπόθεση της αδελφής της Σάμσα, 39 ετών σήμερα, που απήχθη σε ηλικία 18 ετών και δεν έχει έκτοτε εμφανιστεί δημοσίως.

Could this court case unlock the mystery of Dubai's missing princesses  Latifa and Shamsa? - ABC News

Το Reuters δεν έχει δει τη συγκεκριμένη επιστολή. Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ντουμπάι δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Η αστυνομία του Κέμπριτζσιρ επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει μια επιστολή, με ημερομηνία Φεβρουάριος του 2018, αναφορικά με την υπόθεση και ότι εντάσσεται στο πλαίσιο μιας «εν εξελίξει αξιολόγησης».

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η Σεΐχα Λατίφα μπιντ Μοχάμεντ αλ Μακτούμ, κόρη του σεΐχη αλ Μακτούμ, είχε αναρτήσει τον Μάρτιο του 2018 ένα βίντεο στο οποίο υποστήριζε πως επρόκειτο να εγκαταλείψει τη χώρα και για να διεκδικήσει “την ζωή και την ελευθερία της”.

Η 32χρονη Λατίφα υποστήριζε πως επί τρία χρόνια ήταν αιχμάλωτη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και γιατροί την κρατούσαν σε καταστολή με φάρμακα για μην δημιουργεί προβλήματα και να μην αντιδρά.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Λατίφα επιχείρησε να διαφύγει με τη βοήθεια φίλων της και φαίνεται να χρησιμοποίησε ένα γιοτ ιδιοκτησίας γάλλου επιχειρηματία. Ωστόσο, εντοπίστηκε στις 4 Μαρτίου μόλις 80 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ινδίας.

Τον Απρίλιο 2018, έγινε γνωστό πως η Λατίφα ήταν και πάλι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά την Κυριακή, αξιωματούχοι των ΗΑΕ δεν απάντησαν σε αίτημα του Reuters να ενημερωθεί για το που βρίσκεται η πριγκίπισσα. Πηγή, κοντά στον κυβέρνηση, είπε ωστόσο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο πως η Λατίφα «είναι σώα και ασφαλής κοντά στην οικογένειά της» χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ενώ φίλοι της πριγκίπισσας δεν έχουν νέα της εδώ και δύο μήνες.

Η οργάνωση Human Rights Watch υποστήριζε τότε πως η μη παροχή καμίας αξιόπιστης πληροφορίας για το που βρίσκεται η 32χρονη γυναίκα, υποδεικνύει πως πρόκειται για μια «εξαναγκασμένη εξαφάνιση».

Τρελάθηκε ο Ερντογάν: Ο νέο-Οθωμανός «νονός» αλλάζει το όνομα του Αιγαίου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X