Διεθνή

Τουρκία: Νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων αναλαμβάνει ο Μετίν Γκιουράκ

Τουρκία: Νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων αναλαμβάνει ο Μετίν Γκιουράκ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας διόρισε τον Μετίν Γκιουράκ ως νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, απόφαση που δημοσίευσε το προεδρικό γραφείο την Πέμπτη.

Ο Μετίν Γκιουράκ αντικαθιστά τον Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος ανέλαβε υπουργός Άμυνας στη νέα κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούνιο.

Ποιος είναι ο Μετίν Γκιουράκ

Ο Στρατηγός Μετίν Γκιουράκ αποφοίτησε από την τουρκική Στρατιωτική Ακαδημία το 1981 και την Σχολή Πυροβολικού το 1982. Στη συνέχεια αποφοίτησε από την Σχολή Αεροπορίας Στρατού το 1985 και έγινε πιλότος. Έπειτα, αποφοίτησε από την Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς το 1990 και από την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου το 1996.

Έχει υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες και σχηματισμούς. Το 2006 έγινε Ταξίαρχος, το 2010 έγινε Υποστράτηγος, το 2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και τελικά έγινε Στρατηγός το 2020 αναλαμβάνοντας την Διοίκηση της 2ης Στρατιάς. Στις 24 Δεκεμβρίου 2021 τιμήθηκε με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Υπηρεσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον Χουλουσί Ακάρ. Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και ένα εγγόνι και μιλάει αραβικά και αγγλικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X