Διεθνή

Τουρκία: Όλοι στα μπαλκόνια στις 19.19 για τον εθνικό ύμνο

Τουρκία: Όλοι στα μπαλκόνια στις 19.19 για τον εθνικό ύμνο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την ευκαιρία της σημερινής εθνικής εορτής για την έναρξη του “Πολέμου της Ανεξαρτησίας” που ξεκίνησε ο Κεμάλ Ατατούρκ στις 19 Μαΐου του 1919 από τη Σαμσούντα, και σε μία προσπάθεια να τονώσει το εθνικό φρόνημα, ζήτησε σήμερα από τους πολίτες να βγουν όλοι στα μπαλκόνια τους, στις 19.19 για να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.

«Βλέπουμε την 19η Μαΐου ως ένα από τα σύμβολα της ισχυρής μας αντίστασης. Στενοχωριόμαστε που δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την 19η Μαΐου με τον ενθουσιασμό που θα θέλαμε λόγω των επιδημικών συνθηκών. Δεν θα διστάσουμε ωστόσο να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να νιώσετε τον ενθουσιασμό της 19ης Μαΐου. Σήμερα, στις 19.19 ακριβώς, θα βγούμε στα μπαλκόνια και τις πόρτες μας και θα ψάλλουμε με τους πολίτες μας τον τουρκικό εθνικό ύμνο όλοι με μια καρδιά. Παρά τις απειλές, επιθέσεις και τις παγίδες, το έθνος μας θα δείξει για άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κόσμο -με την ευκαιρία της 19ης Μαΐου- την αποφασιστικότητα του να προστατεύσει την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, το δικαίωμα και το νόμο».

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η Ελλάδα “έχει καταγραφεί στην ιστορία ως η χώρα που διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όταν εισέβαλε στη Σμύρνη στις 15 Μαΐου 1919”, καλώντας την να μην διαστρεβλώνει την ιστορία και να μην την διαβάζει ανάποδα.

Πηγή: ΕΡΤ

Ήχησαν σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ – 4 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X