Διεθνή

Υπεραιωνόβια μπέρδεψε τη Μέρκελ με τη γυναίκα του Μακρόν

Υπεραιωνόβια μπέρδεψε τη Μέρκελ με τη γυναίκα του Μακρόν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν μία ηλικιωμένη Γαλλίδα όταν είδε μπροστά της τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, λίγο μετά την τελετή για την 100ή επέτειο από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Παρίσι.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, που τη Δευτέρα γιόρτασε τα 101 της χρόνια, ήταν ένας από τους ανθρώπους που χαιρέτησε ο Μακρόν μετά το πέρας της τελετής, σφίγγοντάς της το χέρι. «Κύριε Μακρόν, είναι απίστευτο! Μια μικρή, καλή γυναίκα σαν εμένα να κάνει χειραψία με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, είναι φανταστικό!», είπε στον Γάλλο πρόεδρο, εμφανώς συγκινημένη, και στη συνέχεια γύρισε το κεφάλι της προς τη γυναίκα που βρισκόταν ακριβώς δίπλα του:

«Είστε η κυρία Μακρόν;», τη ρώτησε.

Μόνο που η γυναίκα αυτή δεν ήταν η Μπριζίτ Μακρόν, αλλά… η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ! Μάλιστα, αν και η ίδια πρώτα στα γερμανικά και μετά με τα κάθε άλλο παρά άπταιστα γαλλικά της απάντησε πως «είμαι η Γερμανίδα καγκελάριος», και παρά τις προσπάθειες του μεταφραστή, η ηλικιωμένη δε φαινόταν να καταλαβαίνει ποια είναι.

Πάντως, οι τρεις τους φωτογραφήθηκαν και αντάλλαξαν φιλιά, ενώ η υπεραιωνόβια γυναίκα τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι εκεί και την επόμενη χρονιά.

Δείτε το βίντεο του Euronews:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X