Χωρίς Κατηγορία

Δικαστές: Ισόβια-Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Εις θάνατον

Δικαστές: Ισόβια-Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Εις θάνατον
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Γιώργου Παππά*

Η μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές στις φυλακές Κορυδαλλού δεν είναι ζήτημα προσωπικής του επιλογής, είναι το νόμιμο δικαίωμά του. Δεν συνιστά προνομιακή του μεταχείριση αλλά επιταγή του Νόμου.

Χωρίς να διασφαλίζεται η ισονομία, η Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μετατρέπονται σε κενό γράμμα.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, γιατροί και δικηγόροι, ευρωβουλευτές, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χιλιάδες πολίτες, ζητάνε από τον Πρωθυπουργό να εφαρμόσει τον δικό του Νόμο και να μην εκθέσει διεθνώς τη χώρα μας μέσω της πρωτιάς τού να είναι η Ελληνική Δημοκρατία αυτή που θα έχει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ευρώπη μετά τον Μπόμπι Σαντς, μετά από 40 χρόνια.Ο Κουφοντίνας

καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τις δολοφονίες που διέπραξε και την εγκληματική του δράση.Δεν καταδικάστηκε σε θάνατο, η θανατική ποινή στην Ελλάδα καταργήθηκε από το 1993.
Επανέρχεται φαίνεται σήμερα, όχι από τους φυσικούς δικαστές, αλλά από τη βαθιά συντήρηση, τον σκοταδισμό και τον ρεβανσισμό ενός πλέγματος εξουσίας εντός και εκτός της χώρας μας.

‘Ενα πλέγμα το οποίο, με εκφραστή τον Πρωθυπουργό, αδυνατεί να αντιληφθεί τόσο την έννοια της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και την επικίνδυνη ατραπό που θα μπούμε, την κοινωνική αναταραχή, τον κλονισμό του Κράτους Δικαίου και τις ανεξέλεγκτες επιπτώσεις που θα προκληθούν μετά τον θάνατο του Κουφοντίνα.
Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό.
Κι όσο και να θεωρεί ο κύριος Μητσοτάκης πως είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξει την ατζέντα από την πολιτική ευθύνη του για την υπόθεση Λιγνάδη, απ’ την αποτυχία του στην διαχείριση της πανδημίας, απ’ τις διογκούμενες αντιδράσεις για την οικονομική ύφεση όπου μας βουλιάζει, όσο και να προσπαθεί να χρεώσει στην Αριστερά σχέσεις με την ανομία και την τρομοκρατία, δεν θα τα καταφέρει. Έχει τελειώσει αυτή η καραμέλα. Έλιωσε πια.
Όποιος υπερασπίζεται τα νόμιμα δικαιώματα και τη ζωή ενός καταδικασμένου, φυλακισμένου τρομοκράτη δεν υπερασπίζεται την τρομοκρατία.

Είναι ένα συνειδητό απ’ την πλευρά του πρωθυπουργού πολύ μεγάλο λογικό χάσμα.
Επειδή δηλαδή υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ζώων σημαίνει πως είμαι ζώο; Επειδή υπερασπίζομαι τα δικαιώματα του παιδιού είμαι παιδί;
Επειδή υπερασπίζομαι τα δικά του νόμιμα δικαιώματα, του κυρίου Μητσοτάκη προσωπικά, αναμφίβολα και τη ζωή του (και δεν γνωρίζω κανέναν στην Αριστερά να μην τα υπερασπίζεται), αυτό με καθιστά δεξιό;
Η χειρότερη και πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Κυριολεκτικά.

*Ο Γιώργος Παππάς είναι χημικός μηχανικός και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X