Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Δημοσκόπηση: Ξηλώνεται το πουλόβερ της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσκόπηση: Ξηλώνεται το πουλόβερ της Νέας Δημοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απόδειξη από μία ακόμα δημοσκόπηση, της Interview. Στην πρόθεση ψήφου η εταιρεία βρήκε πως η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 37% έναντι 37,6% ένα μήνα πριν. Το εύρημα συγκρούεται ευθέως με άλλα δύο ευρήματα της ίδια εταιρείας.

Τί βρήκε για την πανδημία η Interview; Βρήκε πως το 62% είναι δυσαρεστημένο από τη διαχείριση που έκανε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ευχαριστημένο μόνο το 37%, ποσοστό μικρότερο και από εκείνο που είχε λάβει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Πόσο ήταν το ποσοστό των δυσαρεστημένων ένα μήνα πριν στη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου; Ηταν 48%. Δηλαδή οι δυσαρεστημένοι αυξήθηκαν κατά 14 ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες. Πρόκειται για μία εικόνα κατάρρευσης χωρίς καμία αμφιβολία.

Αλλά και στο οικονομικό σκέλος η κατάσταση είναι πολύ άσχημη για την κυβέρνηση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου, οι δυσαρεστημένοι ήταν 50% και στην τελευταία το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 57%. Δηλαδή οι δυσαρεστημένοι από τη διαχείριση της οικονομίας αυξήθηκαν κατά επτά εκατοστιαίες μονάδες σε ένα μήνα.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται περίπου όλες οι δημοσκοπήσεις.

Και είναι πολύ σημαντικό το εύρημα, αν λάβουμε υπόψη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την πανδημία είναι το οικονομικό. Τα προμηνύματα είναι πολύ δυσάρεστα για κυβέρνηση και Ν.Δ. και αποκαλύπτουν πως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται και προσεχώς θα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά στις επόμενες δημοσκοπήσεις, γιατί πολύ απλά τόσο η πανδημία (σχεδόν κατάρρευση του ΕΣΥ),  όσο και η οικονομία δυστυχώς θα χειροτερεύουν με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X