Οικονομία

Δώρο Πάσχα: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή

Δώρο Πάσχα: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου, αναμένεται να λάβουν το δώρο Πάσχα οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Όσοι ήταν σε αναστολή για κάποιο χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2021 θα πληρωθούν σε δύο δόσεις:

Η πρώτη θα καταβληθεί με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή τα 534 ευρώ, για όσες μέρες βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας και η δεύτερη με βάση τον μισθό τους για όσο διάστημα εργάστηκαν.

Σημειώνεται ότι όσες περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του δώρου.

Πώς να το υπολογίσετε

Όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους δώρο Πάσχα.

Το δώρο υπολογίζεται για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30ή Απριλίου.

Αν κάποιος επιθυμεί να μάθει το ακριβές ποσό που θα λάβει θα πρέπει να γνωρίζει πως αν η σχέση εργασίας του είχε διάρκεια όλη την παραπάνω χρονική διάρκεια, δικαιούται τον μισό μισθό εφόσον αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Στην περίπτωση που η εργασία δεν κράτησε για όλο το προαναφερθέν διάστημα, τότε ο εργαζόμενος θα λάβει αναλογία του δώρου με βάση το χρονικό διάστημα που δούλεψε.

Σημειώνεται πως δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές.

Επιπλέον, δεν λαμβάνεται υπόψη το διάστημα απουσίας των εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας (δηλαδή ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας), όπως διευκρινίζει ο Οδηγός του Πολίτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X