Διεθνή

Εικόνες καταστροφής στην Βενετία – Οι γόνδολες βγήκαν στη στεριά

Εικόνες καταστροφής στην Βενετία – Οι γόνδολες βγήκαν στη στεριά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βενετία: Η κακοκαιρία χτυπάει αλύπητα την Ιταλία με το ιστορικό μέρος να αντιμετωπίζει την χειρότερη πλημμυρίδα που είδε ποτέ.

Η Βενετία επλήγη χθες από την δεύτερη μεγαλύτερη πλημμυρίδα που έχει καταγραφεί ποτέ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν τόσο τα νερά ώστε να πλημμυρίσει η ιστορική βασιλική του Αγίου Μάρκου και να βυθιστούν στο νερό πολλές από τις πλατείες και τα σοκάκια της.

https://twitter.com/ivan8848/status/1194253083682967553

Ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει τη Βενετία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ προειδοποίησε τους κατοίκους και τους επισκέπτες να λάβουν μέτρα για την αυτοπροστασία τους. Παράλληλα, μίλησε για σοβαρές και ανυπολόγιστες καταστροφές.

https://twitter.com/pentamikk/status/1194523197582041088

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι χθες στις 10.50 μ.μ. η πλημμυρίδα έφθασε τα 187 cm, λίγο λιγότερα από το ρεκόρ των 194 cmπου είχε καταγραφεί το 1966. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου βυθίστηκε κάτω από το νερό που ξεπερνούσε το ένα μέτρο, ενώ η Βασιλική του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε για έκτη φορά μέσα σε 1.200 χρόνια.

«Υδάτινος κόσμος» η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία

Η ιστορική πλατεία του Αγίου Μάρκου «βούλιαξε» με ντόπιους και τουρίστες να περιφέρονται με σωσίβιες λέμβους, όπως φαίνεται και σε πλάνα που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Τα νερά εισχώρησαν και στον καθεδρικό -ορόσημο της Βενετίας προκαλώντας ζημιές. «Προσπαθούμε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τη ζημιά», είπε ο επιβλέπων πολιτικός μηχανικός της βασιλικής Πιερπάολο Καμποστρίνι.

Λόγω της πλημμυρίδας έκλεισαν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και σχολεία, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν νέες βροχοπτώσεις όχι μόνον στη Βενετία, αλλά σε ολόκληρη την Ιταλία.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X