Ελλάδα

Το «Μολών Λαβέ», η θυσία των 300 και η επιρροή τους στον δυτικό πολιτισμό (vid)

Το «Μολών Λαβέ», η θυσία των 300 και η επιρροή τους στον δυτικό πολιτισμό  (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ήταν 300 ή 1.000; Και οι Πέρσες; Ήταν 5 εκατομμύρια ή μήπως μερικές χιλιάδες; Και τα στενά; Ηταν 100 μέτρα, ήταν 200; Γιατί οι Σπαρτιάτες έμειναν στις Θερμοπύλες γνωρίζοντας το ανώφελον της αυτοθυσίας; Τι έκρυβε η φράση του επιγράμματος του Σιμωνίδη «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»; Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αρχαίων ιστορικών κατ’ αρχάς και των σύγχρονων ερευνητών βεβαίως, πολλές απορίες έχουν μείνει αναπάντητες και πολλά… αριθμητικά προβλήματα άλυτα σχετικά με την περίφημη μάχη των Θερμοπυλών.

Σαν σήμερα ξεκίνησε η πιο ηρωϊκή και η πιο διάσημη μάχη σ΄ όλο το κόσμο. Η μάχη των Θερμοπυλών με τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα. Έγινε το 480 π.Χ αλλά όπως θα διαπιστώσετε στο εκπληκτικό αφιέρωμα του History Channel είναι μια μάχη που ακόμη και σήμερα αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης .

Δείτε πόσο έκθαμβοι είναι Αμερικανοί ιστορικοί και ειδικοί που μιλούν σ΄ αυτό το αφιέρωμα για τους 300 του Λεωνίδα, την “Δύναμη Δέλτα” εκείνης της εποχής όπως λέει ένας απ΄ αυτούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X