Ελλάδα

Αιγαίο: Σενάρια για θερμό επεισόδιο από δημοσκοπήσεις στην Τουρκία

Αιγαίο: Σενάρια για θερμό επεισόδιο από δημοσκοπήσεις στην Τουρκία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η βόμβα που έριξε σήμερα η εφημερίδα Cumhuriyet για το ενδεχόμενο ματαίωσης των τουρκικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Ιουνίου, επαναφέρει τα σενάρια για ενδεχόμενη όξυνση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, που ίσως να φθάσουν ακόμα και σε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν επεδίωξε τις πρόωρες εκλογές, θεωρώντας ότι έχει “ξεμπερδέψει” με την αντιπολίτευση και είναι ο μόνος παντοδύναμος και κυρίαρχος των εκλογών.

Ο αντιπτέραρχος Ιωάννης Αναστασάκης εξηγούσε σήμερα στο Armyvoice.gr  ότι πρόκειται για  «Προειλημμένη» απόφαση Ερντογάν οι πρόωρες εκλογές. Το μακρόπνοο στρατηγικό σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν, τέθηκε σε εφαρμογή τον Φεβρουάριο του 2018.

Εάν ο Τούρκος πρόεδρος νιώσει ασφαλής ότι θα επιτύχει μια μεγάλη εκλογική νίκη με αποτέλεσμα που θα αγγίζει το 70%, τότε, αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναμένεται να περιοριστεί στις συνήθεις -πλέον- εκφράσεις που ανεβάζουν το θερμόμετρο μόνο φραστικά.

Ωστόσο, εάν οι δημοσκοπήσεις τον κάνουν να αισθανθεί ότι απειλείται η παντοκρατορία του, ακόμα κι αν αυτό θίγει το γόητρό του χωρίς να βάζει σε κίνδυνο το εκλογικό αποτέλεσμα, τότε αναλυτές εκτιμούν ότι πολλά πράγματα μπορεί να συμβούν.

Διαβάστε τα σενάρια στο Armyvoice.gr

Νέο χαστούκι στον Ερντογάν και την τουρκική οικονομία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X