Ελλάδα

Brexit: Κυβερνητικά έγγραφα προεξοφλούν ελλείψεις καυσίμων και τροφίμων

Brexit: Κυβερνητικά έγγραφα προεξοφλούν ελλείψεις καυσίμων και τροφίμων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η οικονομία της Βρετανίας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε επτά χρόνια κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2019. Ο συνδυασμός της αβεβαιότητας που σχετίζεται με το Brexit, η αποθεματοποίηση πριν από την αρχική ημερομηνία εξόδου και οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις οδήγησαν την οικονομία να συρρικνωθεί κατά 0,2% .

Αποτέλεσμα εικόνας για Brexit johnson elizabeth

Τα δεδομένα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ισχυρότερη προειδοποίηση προς το κυβερνών κόμμα να μην αναλάβει περαιτέρω περιττούς κινδύνους με μια ήδη αδύναμη οικονομία.

Η αναθεώρηση των δημοσίων δαπανών θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, και θα καλύψει ένα χρόνο παρά των τριών που είχαν προγραμματιστεί προηγουμένως .

Αποτέλεσμα εικόνας για Brexit diesel fund

Τα μεγέθη ανάπτυξης δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται και δεν είναι όλη η επιβράδυνση εξαιτίας του Brexit αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Ωστόσο, τα πιο ανησυχητικά στοιχεία για το άμεσο μέλλον προέρχονται από υπηρεσίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 80% της βρετανικής παραγωγής. Ενώ η κυβέρνηση πρέπει να έχει επίγνωση των κινδύνων για τα δημόσια οικονομικά και θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τις φορολογικές περικοπές του Μπόρις Τζόνσον για τα υψηλά εισοδήματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Brexit diesel fund

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας The Sunday Times, δημοσιοποιούνται κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν και αναφέρουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει ελλείψεις καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων στο ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία από την Ε.Ε.

Σημειώνεται, ότι θα απαιτηθούν σκληρά σύνορα με την Ιρλανδία και πιθανότατα η επιστροφή των τελωνειακών ελέγχων με τη Βόρεια Ιρλανδία να επαναφέρει τη βία στην βρετανική επαρχία και θα προκληθεί κομφούζιο στα λιμάνια.

Ο φάκελος, που αναγράφει «εμπιστευτικών», δίνει πλήρη εικόνα για την ετοιμότητα της Βρετανίας όσον αφορά την αντιμετώπιση του διαζυγίου χωρίς συμφωνία, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Ζεεχόφερ: Ο πρόσφυγας που επισκέπτεται την πατρίδα του να απελαύνεται

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X