Ελλάδα

Διεθνείς διακρίσεις για τα κρητικά προϊόντα παρά τα… ζόρια! (vid)

Διεθνείς διακρίσεις για τα κρητικά προϊόντα παρά τα… ζόρια! (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε μια περίοδο όπου οι κρητικές εξαγωγές καταγράφουν πτώση τα κρητικά προϊόντα εξακολουθούν να λαμβάνουν διεθνείς διακρίσεις αποδεικνύοντας ότι μάλλον τα εμπόδια για την ανάπτυξη δεν σχετίζονται με την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων ούτε με το επίπεδο του ελληνικού (και εν προκειμένω του κρητικού) επιχειρείν.

Οι εξελίξεις με τα κρητικά προϊόντα

Απόδειξη αποτελεί η πρόσφατη διεθνής διάκριση στον 10ο Παγκόσμιο Μεσογειακό Διαγωνισμό Ελαιολάδου «Terraolivo 2019» του ελαιόλαδου του κτήματος Βασιλάκη.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ και συμμετείχαν περίπου 500 είδη ελαιόλαδου με το προϊόν «Χάρισμα» της εταιρείας να αποσπά το Χρυσό Βραβείο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο το οποίο έχει λάβει 11 διεθνή βραβεία ποιότητας.

Η επιχείρηση έχει διανύσει μια μακρά πορεία καθώς από το 1865, η οικογένεια Βασιλάκη παράγει μοναδικά ελαιόλαδα στο κτήμα της, στο Μιραμπέλλο. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι παραδοσιακοί, δοκιμασμένοι μέθοδοι καλλιέργειας και συγκομιδής που  σέβονται τον καρπό και το περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έκθλιψης, τυποποίησης και αποθήκευσης, εγγυώνται την ανώτερη ποιότητα, την εκλεκτή γεύση και τη διατηρησιμότητα των πολύτιμων θρεπτικών αξιών.

Το Κτήμα Βασιλάκη παράγει μεταξύ άλλων παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, όπως επιτραπέζιες ελιές και τσικουδιά, που διατίθενται στην ελληνική αγορά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X