Ελλάδα

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στο Σύνταγμα

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στο Σύνταγμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χαμός έγινε και στην πορεία των φοιτητών στην Αθήνα, οι οποίοι ζητούν την επαναφορά του ασύλου. Τραυματίστηκε ένας 19χρονος!

Άναψαν για τα καλά τα αίματα στην πορεία των φοιτητών που έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Ενας 19χρονος τραυματίστηκε από δακρυγόνο, ενώ δεν έλειψαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

Η ένταση σημειώθηκε έξω από τη Βουλή στο μπλόκο που είχαν δημιουργήσει τα ΜΑΤ με κλούβες προκειμένου να σταματήσουν τους φοιτητές. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

ΠΗΓΗ: Eurokinissi.gr

ΠΗΓΗ: Eurokinissi.gr

ΠΗΓΗ: Eurokinissi.gr

Διαλύθηκαν οι διαδηλωτές, μετά την ολοκλήρωση της πορείας των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από επεισόδια μικρής κλίμακας μπροστά από τις σταθμευμένες κλούβες της αστυνομίας, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς τα Προπύλαια, όπου και έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία.

Τι ζητούν οι φοιτητές

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ζητούν την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση το μέτρο να αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X