Eretiki Κουζίνα

Εύκολοι ρεβυθοκεφτέδες

Εύκολοι ρεβυθοκεφτέδες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρεβυθοκεφτέδες: Μια συνταγή απλή και πάνω από όλα απολαυστική! Εύκολοι ρεβυθοκεφτέδες. Ειδικά σε περίοδο νηστείας θα τους εκτιμήσετε πολύ. Δοκιμάστε τους και δεν θα πιστεύετε στην νοστιμιά τους.

Υλικά συνταγής
Μισό κιλό ρεβύθια
1 κ.γλ. κύμινο
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

Για την σάλτσα

1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι,
Ελάχιστη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 12 ώρες.

Την επομένη, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αλατίζουμε τα 5 τελευταία λεπτά.

Στην συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Ανακατεύουμε τον πολτό με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται και προσθέτουμε λίγο αλεύρι (3-4 κουταλιές), μέχρι να σφίξει το μίγμα και να πλάθεται.

Αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε το μίγμα μπαλάκια, στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.

Έπειτα, τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη σάλτσα.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ζαχαρίτσα.

Βράζουμε για 6 με 10 λεπτά.

Τέλος, σερβίρουμε τους ρεβυθοκεφτέδες με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές
Μπορούμε να συνοδέψουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μας, με σως της αρεσκείας μας.

Πηγή:supersyntages.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X